100.000 τόνοι ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν στην Κίνα - Ήταν κατεψυγμένα εδώ και 40 χρόνια

100.000 τόνοι ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν στην Κίνα - Ήταν κατεψυγμένα εδώ και 40 χρόνια

procsilas.net/?p=544I see meat, what do you see?" data-caption="blogged procsilas.net/?p=544I see meat, what do you see?" data-credit="procsilas/Flickr">

Πάνω από 100.000 τόνους ακατάλληλου παράνομα εισαγόμενου κρέατος κατάσχεσαν οι Κινεζικές αρχές μετά από έρευνα που διεξήχθη σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο China Daily, πιάστηκαν επ' αυτοφώρω 14 συμμορίες που εισήγαγαν ακατάλληλα κρέατα από άλλες χώρες. Τα κρέατα είχαν παγώσει και ξεπαγώσει πολλές φορές, γεγονός που τα καθιστούσε επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών, ενώ πολλά από αυτά δεν είχαν καταναλωθεί για περισσότερα από 40 χρόνια.

«Μύριζα και παραλίγο να ξεράσω όταν άνοιξα την πόρτα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου που διεξήγαγε την έρευνα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως αυτό είναι το πιο πρόσφατο υγειονομικό σκάνδαλο που έχει λάβει χώρα στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Το 2008 η Κίνα είχε μπει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όταν 54.000 βρέφη νοσηλεύτηκαν εξαιτίας μιας επικίνδυνης ουσίας στο γάλα τους. Το 2014 μια εταιρεία με έδρα την Σαγκάη ανακαλύφθηκε πως πωλούσε χαλασμένο κρέας σε Ιαπωνικά υποκαταστήματα γνωστών αλυσίδων.

Δημοφιλή