ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2015 19:55 EEST | Updated 29/06/2015 12:02 EEST

Για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης κάνει λόγο η Bild

ALAIN JOCARD via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel (R) and French President Francois Hollande chat during a press conference following a European Union (EU) extraordinary summit 'Growth and Employment' on October 8, 2014 in Milan. European Union leaders headed to Milan today for an emergency jobs summit that was set to be overshadowed by a deepening split over the rules governing the euro. Matteo Renzi, Italy's reform-minded young prime minister, called the meeting to kickstart a discussion on balancing budget def

Για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής αρχηγών κρατών μελών της Ευρώπης η οποία θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε λόγο το δελτίο ειδήσεων του Mega, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πρωθυπουργό χώρας μέλους της Ευρώπης, οι ηγέτες περιμένουν την ανάληψη

πρωτοβουλίας από την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ επισημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε τους υπουργούς Οικονομικών να υποσκάψουν και αυτή την προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος πρωθυπουργός φέρεται να χαρακτήρισε ως ακατανόητη την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να διοργανώσει Δημοψήφισμα.

Η ανακοίνωση των Σοσιαλιστών

Να σημειωθεί ότι έπειτα από τις δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες, η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να συνεδριάσουν εκτάκτως εντός της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να αποφευχθεί ένα Grexit.

Ο πρόεδρός των Ευρωσοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα τονίζει με ανακοίνωσή του ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η Grexit». Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι «ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός» επισήμανε.

«Οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να γεφυρωθούν» υποστηρίζουν οι Σοσιαλιστές, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο ως διαμεσολαβητής.

Στην ανακοίνωση των Σοσιαλιστών αναφέρεται, επίσης, ότι «μια τεράστια χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή είναι επικείμενη, αν η Ελλάδα αποκοπεί από χρηματοοικονομικές ροές και βγει έξω από την ευρωζώνη» και ότι «οι αλυσιδωτές επιπτώσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο»

Όσοι αντιμετωπίζουν το σημερινό αδιέξοδο καθαρά ως χρηματοπιστωτική κρίση παίζουν με τη φωτιά δίπλα σε ένα βαρέλι μπαρούτι, καταλήγει η ανακοίνωση.