ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/06/2015 03:53 EEST | Updated 29/06/2015 11:50 EEST

Τηλεφωνική επικοινωνία Λιού με Τσίπρα

Φωτογραφία αρχείου
Win McNamee via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και του είπε ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς μια επίλυση της κρίσης χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τις απαιτήσεις των πιστωτών όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, και τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε πως είναι σημαντικό για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Επεσήμανε δε το ενδεχόμενο μιας συζήτησης για πιθανή ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, στο διάστημα που θα προηγηθεί του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)