ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2015 13:29 EEST | Updated 02/07/2015 13:29 EEST

Ο δήμαρχος της Χάγης απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις λόγω αναταραχών

ARIE KIEVIT via Getty Images
Protesters clash with riot police forces in The Hague's Schilderswijk district, the Netherlands, late June 29, 2015, after Mitch Henriquez from Aruba died in police custody on June 28. Henriquez was arrested on June 27 at the Night at the Park festival in The Hague after saying that he had a weapon. AFP PHOTO / ANP / ARIE KIEVIT -- The Netherlands out -- (Photo credit should read ARIE KIEVIT/AFP/Getty Images)

Η αστυνομία της Ολλανδίας έριξε προειδοποιητικά πυρά και συνέλαβε 34 ανθρώπους κατά την διάρκεια της τρίτης μέρας των αναταραχών που προκλήθηκαν από τον θάνατο ενός άνδρα κατά την σύλληψή του από αστυνομικούς. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να δοθεί ένα τέλος στις διαδηλώσεις, ο δήμαρχος της Χάγης απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην περιοχή της πόλης όπου εκδηλώθηκαν βίαια περιστατικά.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο νεκρός άνδρας για τον οποίο βγήκαν οι Ολλανδοί στους δρόμους είναι ο Mitch Henriquez από την Αρούμπα, ο οποίος φέρεται να είχε φωνάξει δυνατά πως κουβαλά κάποιο όπλο. Οι αστυνομικοί τον είχαν συλλάβει βίαια και τον συγκράτησαν με κεφαλοκλείδωμα, γεγονός που πιθανότατα προκάλεσε τον θάνατό του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αιτία θανάτου του ήταν η ασφυξία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Διεθνής Αμνηστία, αλλά και ένα ολλανδικό ντοκιμαντέρ, έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν την αστυνομία της Χάγης ότι στοχοποιεί τους ξένους και τους μετανάστες.