ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2015 05:42 EEST | Updated 02/07/2015 05:48 EEST

Παίκτης πολυγαμικού ριάλιτι ζητά από το αμερικανικό κράτος να αναγνωρίσει τον γάμο με την δεύτερη σύντροφό του

uomoelettrico/Flickr

Ένας πολύγαμος άνδρας, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αμερικανικό ριάλιτι τηλεπαιχνίδι ονόματι «Sister Wives», ζήτησε από το αμερικανικό κράτος να αναγνωρίσει τον γάμο που έχει συνάψει με την δεύτερη σύζυγό του.

Ο Nathan Collier ισχυρίζεται πως πήρε αυτή την απόφαση εμπνευσμένος από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ίδιος παντρεύτηκε επίσημα την πρώτη γυναίκα του, Victoria, το 2000 και προχώρησε σε μια ανεπίσημη τελετή με την δεύτερη σύντροφό του, Christine, το 2007.

Στην Πολιτεία της Μοντάνα όπου ζει το τρίο η πολυγαμία αποτελεί πλημμέλημα, γεγονός που τον απέτρεψε από το να ζητήσει πιστοποιητικό γάμου μετά την ανεπίσημη τελετή με την δεύτερη σύζυγό του. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι ενάντια στην πολυγαμία, καθώς συνήθως είναι οι άνδρες εκείνοι που παντρεύονται πολλές γυναίκες και όχι το αντίθετο.

«Καθοδηγώ την οικογένειά μου αλλά σε καμιά περίπτωση δεν την κυβερνώ», δήλωσε ο ίδιος στο δίκτυο Buzzfeed, συμπληρώνοντας πως η απόφασή του καλύπτεται από το πλαίσιο της ισότητας στο θέμα του γάμου.

«Δεν είμαστε σαν κάτι τρελές οργανώσεις που κάνουν προξενιά και είναι δομημένες με κυρίαρχο στοιχείο την πατριαρχεία», κατέληξε.

Σε μια προσπάθεια ο αμερικανικός λαός να γνωρίσει καλύτερα τους πολυγαμικούς ανθρώπους το δίκτυο TLC προβάλει την εκπομπή «Sister Wives», η οποία παρουσιάζει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Sister Wives αποκαλούν στο εξωτερικό τις γυναίκες που είναι παντρεμένες με τον ίδιο άνδρα και έχουν μεταξύ τους μια ιδιαίτερη συγγενική σχέση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το αίτημα του Collier απορρίφθηκε.