ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/07/2015 16:17 EEST | Updated 03/07/2015 16:17 EEST

200 άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού είναι υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα

youtube
Ο Χρ. Αρδίζογλου

Το δικό τους "ΟΧΙ" λένε περισσότεροι από 200 άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού, εν ενεργεία αθλητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές, προπονητές και καθηγητές φυσικής αγωγής, παλαίμαχοι αθλητές και διοικητικά στελέχη, που υπογράφουν το σχετικό μήνυμα υπέρ του "Όχι" στο δημοψήφισμα.

Σε αυτό αναφέρεται:

"Οι αξίες του Αθλητισμού, με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί στους στίβους και για τις οποίες αγωνιζόμαστε, είναι διαχρονικά συνυφασμένες με τη Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια, την Αλληλεγγύη, τον Σεβασμό στον Άνθρωπο. Τα ξύλινα χρόνια των μνημονίων γίναμε μάρτυρες της απαξίωσης της δημοκρατίας και των κοινωνικών αγαθών όπως ο αθλητισμός. Αντιμετωπίσαμε την ασύδοτη εμπορευματοποίηση, την αδιαφάνεια, την σχεδιασμένη απαξίωση ανθρώπων και την συρρίκνωση των δομών.

Ο Αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί στήριγμα για κάθε δυναστευόμενο πολίτη. Οι άνθρωποι του Αθλητισμού, που έχουν μάθει να αγωνίζονται με υπομονή και πείσμα, συμμετέχουν στον παλλαϊκό αγώνα για ισότητα, ανάπτυξη, ίσες ευκαιρίες για όλους, μέσα σε ένα δημοκρατικό αξιακό σύστημα.

Σήμερα, αναλογιζόμενοι τη κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα και τον ελληνικό λαό,

- Λέμε ΟΧΙ σε μια κοινωνία πατρικίων και πληβείων,

- Λέμε ΟΧΙ στην υποδούλωση και την οικονομική εκμετάλλευση

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη ο ελληνικός αθλητισμός λέει ένα υπερήφανο ΟΧΙ στη πρόταση και τους εκβιασμούς των τοκογλύφων - δανειστών".

Μεταξύ των υπογραφόντων βρίσκονται οι Πρόεδροι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου (Γ. Φουντουλάκης, Γ. Καφενταράκης και Α. Μαζαράκης) και του ΓΣ ΚΟΥΝΦΟΥ (Λ. Σταμούλης). Επίσης, οι Παγκόσμιοι - Ευρωπαίοι πρωταθλητές και βαλκανιονίκες: Γ. Τσουρούτας (Ξιφασκία), Κουμιανός Δαμιανός (Γ.Σ. ΚΟΥΝΓΚΦΟΥ), Μ. Χάσκου (Beach Volley), Ν. Δρίβας (Καράτε). Ακόμη, ο Ολυμπιονίκης Γ. Χατζηϊωαννίδης (Πάλη), οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Σ. Σεραφίδης, Χρ. Αρδίζογλου, Ν. Μάλλιαρης, Π. Μασμανίδης, Κ. Λιόλιος, καθώς επίσης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζούντο Νίκος Ηλιάδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης Μ. Μανταλούφας και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΦ Πάλης Δ. Κολιτσόπουλος.

Συνημμένα ο πλήρης κατάλογος των υπογραφών ο οποίος παραμένει ανοιχτός για νέες υπογραφές.