ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/07/2015 13:30 EEST | Updated 03/07/2015 13:30 EEST

Σέλινγκ: Kεφάλαια της ΤτΕ, τα χρήματα της έκτακτης βοήθειας

ASSOCIATED PRESS
The new Austrian Finance Minister Hans Joerg Schelling looks on during the inauguration ceremony of the new grand coalition government at the Hofburg palace in in Vienna, Austria, Monday, Sept. 1, 2014. (AP Photo/Ronald Zak)

Κεφάλαια της Τραπέζης της Ελλάδος είναι τα χρήματα που δίνονται στις ελληνικές τράπεζες ως έκτακτη βοήθεια, παραδεχθηκε μιλώντας στην αυστριακή Βουλή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και έπειτα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Σέλινγκ σχολίασε και την πρόσφατη επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η επιθυμία της Ελλάδας για ένα δάνειο από τον ΕΜΣ, διότι προϋπόθεση για αυτό θα ήταν μία έγκρισή του από τα εθνικά Κοινοβούλια.

 

Ο ίδιος επανέλαβε πως δεν θεωρεί ότι βραχυπρόθεσμα μπορεί να «σπάσουν» οι εγγυήσεις που έχει αναλάβει η Αυστρία απέναντι στην Ελλάδα μέσω του EFSF, ενώ διευκρίνισε ότι η αποπληρωμή του διμερούς αυστριακού δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται να ξεκινήσει από το 2020, και ότι η Ελλάδα καταβάλει κανονικά τους τόκους, έχοντας εμβάσει ήδη στη Βιέννη το ποσό των 103 εκατομμυρίων ευρώ.