ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/07/2015 14:13 EEST | Updated 03/07/2015 14:13 EEST

Θεοδωράκης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα

«Η πρότασή μας την Κυριακή το βράδυ. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος.Δε θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε μήνυμά του.

Ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε μήνυμα σε αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν ΟΧΙ, τονίζοντας ότι άν ψηφίσουν ΝΑΙ «θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε, έμεινε χωρίς συμμάχους καθώς «οι κεντροαριστεροί ηγέτες - ή μάλλον κυρίως αυτοί - όλος ο Νότος, ζητάει να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Το ΟΧΙ θα το εκλάβουν ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη απ όλες τις πλευρές ωστόσο ο θυμός δε βοηθά να πάρει κάποιος τις σωστές αποφάσεις. «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού συμμεριζόμενος όπως λέει τον φόβο για την επόμενη μέρα.

«Το ΝΑΙ είναι η μεγάλη σύγκρουση με τις παλιές συνήθειες τις οποίες αντιγράφει και η καινούργια κυβέρνηση», συνεχίζει και σημειώνει: «Οι τράπεζες πρέπει να ανοίξουν την Τρίτη.Να εφοδιαστεί ξανά η αγορά.Αυτό θα γίνει μόνο με ένα δυνατό ΝΑΙ και να το πούμε όλοι μαζί.Να μη διχαστούμε.», είπε.

«Κάποιοι σας λένε να τα γκρεμίσουμε όλα, να φτιάξουμε μια καλύβα απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και μετά βλέπουμε. Είναι αυτή λύση; Σε καλώ λοιπόν να μη δώσεις λευκή επιταγή στην κυβέρνηση. Ζημιά θα τους κάνεις. Έκαναν λάθος με το δημοψήφισμα. Ήταν μια επιπόλαιη απόφαση. Μην τους επιβραβεύσεις» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ποτάμι: Σχέδιο Βαρουφάκη για εικονικό νόμισμα

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε το Ποτάμι με ανακοίνωσή του: «Πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα χρήματα στις τράπεζες φτάνουν μέχρι την Δευτέρα. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1” δήλωσε ότι “Το πρόβλημα είναι το χάρτινο χρήμα”. Αυτή η δήλωσή του είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για τα σχέδια που ο ίδιος έχει οραματιστεί για ένα παράλληλο εικονικό νόμισμα στην Ελλάδα».

«Το όνομα του ψηφιακού αυτού νομίσματος, όπως το βάφτισε o ίδιος ο Βαρουφάκης στα γραπτά του, είναι “νόμισμαFT” και θα βασίζεται στις αρχές του Bitcoin. Ο υπουργός οραματίζεται ότι θα μπορεί να ανταλλάσσεται για εμπορικούς σκοπούς και να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή φόρων. Έτσι θα σταλεί, είχε γράψει, προειδοποιητικό μήνυμα στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, και στο Βερολίνο.Η τρομερή αυτή σύλληψη του υπουργού που μετέτρεψε τις διαπραγματεύσεις σε Βατερλό ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του.Την ίδια ώρα σε έρευνα του Ελεύθερου Τύπου που δημοσιεύθηκε φαίνεται ότι η αύξηση της ζήτησης εικονικών νομισμάτων από τους Έλληνες, λόγω των κλειστών τραπεζών, του φόβου επιστροφής στη δραχμή και εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, έχουν αυξηθεί κατά 400%».