ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/07/2015 13:36 EEST | Updated 05/07/2015 15:42 EEST

Βαρουφάκης: Συμφωνία μέσα σε 24 ώρες σε περίπτωση «όχι»

ASSOCIATED PRESS
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis casts his vote at a polling station in Athens, Sunday, July 5, 2015. Greeks were voting Sunday in a bailout referendum that will decide the country's future, with opinion polls showing people evenly split on whether to accept creditors' proposals for more austerity in exchange for rescue loans or defiantly reject the deal. (AP Photo/Petr David Josek)

«Δεν χρειάζεται να έχω αυτοπεποίθηση, πρόκειται για μια όμορφη δημοκρατία. Χρειάζεται να περιμένουμε λίγες ώρες για να βγει η ετυμηγορία» δήλωσε στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ερωτηθείς, σε περίπτωση «όχι», σε πόσο γρήγορα θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία, απάντησε «σε 24 ώρες».

Ο κ. Βαρουφάκης προέβη σε σχετική διευκρίνιση μέσω Twitter.

Ο κ. Βαρουφάκης ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στο Φάληρο στις 12.15 το μεσημέρι, μαζί με τον πατέρα του. «Εδώ και χρόνια τώρα οι τεράστιες αποτυχίες του Εurogroup οδηγούσαν σε τελεσίγραφα που δεν οδηγούσαν σε τίποτα», δήλωσε κατά την έξοδό του ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμα, υποστήριξε πως η δημοκρατία μπορεί να συνυπάρξει με το κοινό νόμισμα και ανέφερε πως πρόκειται για μια ιερή στιγμή για την δημοκρατία.«Είναι μια στιγμή ελπίδας για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε.