ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/07/2015 11:35 EEST | Updated 07/07/2015 11:37 EEST

Η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ντόναλντ Τουσκ

sooc

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε σχέση με τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε αυτήν επισημαίνεται το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς επίσης και ο κοινός στόχος για την επιδίωξη μιας λύσης.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

Αγαπητέ πρόεδρε

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, συγκάλεσα χθες το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, κατά την συνεδρίαση του οποίου υιοθετήθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Η πρόσφατη ψήφος των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του ελληνικού λαού δεν αποτελεί εντολή για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά εντολή ούτως ώστε να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και κάθε πολιτικός αρχηγός θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια με βάση το θεσμικό και τον πολιτικό τους ρόλο.

Ο κοινός στόχος στο πλαίσιο αυτό είναι η επιδίωξη μιας λύσης που θα εξασφαλίζει:

Την κάλυψη επαρκώς των οικονομικών αναγκών της χώρας.

Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις που βασίζονται σε μια δίκαιη κατανομή των βαρών και την προώθηση της ανάπτυξης με βάση όσο το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές συνέπειες.

Ένα ισχυρό εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πρόγραμμα κυρίως προσανατολισμένο στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Η δέσμευση για την έναρξη μιας ουσιαστικής συζήτησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Οι πολιτικοί ηγέτες υπογράμμισαν επίσης ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την ΕΚΤ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα».