Μάρδας: Καταργείται η εξίσωση του φόρου αλλά και το επίδομα θέρμανσης

Μάρδας: Καταργείται η εξίσωση του φόρου αλλά και το επίδομα θέρμανσης
eurokinissi

Καταργείται η εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτή του κίνησης σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα ενώ καταργείται και το επίδομα θέρμανσης.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανση θα είναι 6 σεντ του ευρώ ενώ στο κίνησης παραμένει στα 33 λεπτά του ευρώ. Με την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης καταργείται και το επίδομα θέρμανσης.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει διάταξη νόμου που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς σε ότι αφορά τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου.

Όπως εξήγησε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ η αύξηση της κατανάλωσης θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, ενώ με το καθεστώς της εξομοίωσης που ίσχυε χάθηκαν περίπου 700 εκατ. από τα δημόσια έσοδα. Συμπλήρωσε δε ότι θα εξοικονομηθούν 210 εκατ. από τον προϋπολογισμό που αποτελούσαν την δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης.

«Δεν φοβόμαστε ότι θα υπάρχει φοροδιαφυγή, αφού έως το τέλος του έτους θα έχει «κλειδώσει» όλο το σύστημα διακίνησης πετρελαίου μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης που θα ξεκινά από τις φορολογικές αποθήκες και θα φτάνει έως το τελευταίο πρατήριο», διαβεβαίωσε ο Δ. Μάρδας.

Ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Πρατηριούχων Εμπόρων, Γιώργου Ασμάτογλου, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα κατέβει στα 73 λεπτά το λίτρο, ενώ με την εξίσωση έχει κυμανθεί από 0,96 έως και 1,2 ευρώ.

Δημοφιλή