ΔΙΕΘΝΕΣ
12/07/2015 15:47 EEST | Updated 12/07/2015 15:47 EEST

Μια φλογερή «πεσμεργκά»: Η τραγουδίστρια που εμψυχώνει τους Κούρδους μαχητές κατά του Ισλαμικού Κράτους

Σίγουρα δεν πρόκειται για την εικόνα της μαχήτριας «πεσμεργκά» όπως τη φαντάζεται κανείς, αλλά η Έλεν Αμπντουλά- όπως φαίνεται και στο βιντεοκλίπ της, «Revolution» συνεισφέρει με τον δικό της τρόπο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, εμψυχώνοντας με τα τραγούδια της τους Κούρδους μαχητές εναντίον των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, η «Helly Luv» γεννήθηκε στο Ιράν το 1988, μεγάλωσε υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν (Ιράκ) πριν μετακομίσει στη Φινλανδία και άρχισε την καριέρα της στο Λος Άντζελες, πριν επιστρέψει στη Μέση Ανατολή για το νέο της τραγούδι.

Το βιντεοκλίπ (γεμάτο σκηνές μάχης, τεθωρακισμένα κ.α) γυρίστηκε σε μία πόλη σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από την πρώτη γραμμή, κοντά στη Μοσούλη, όπου οι πεσμεργκά πολεμούν τους τζιχαντιστές, και οι Κούρδοι μαχητές την επευφημούν επειδή προσελκύει ενδιαφέρον στον αγώνα τους.

Ο παππούς της ήταν αντάρτης στο Ιράκ, ωστόσο η οικογένειά της άφησε πίσω τη ζωή εκείνη μετακομίζοντας στη Δύση. Σε πρώτη φάση, προώθησε μόνη της τη δουλειά της στο Λος Άντζελες μέσω του MySpace και το αρχικό single της σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των charts στη Φινλανδία. Ωστόσο, ήταν το «Revolution» που προσέλκυσε το ενδιαφέρον.

Το τραγούδι μιλά για τον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών, με στόχο την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.