Μεση Ανατολη

Ο καθηγητής Ζαΐντ Εγιαντάτ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ιορδανίας, μιλά στη HuffPost Greece για τις σύγχρονες απειλές στη Μέση Ανατολή.
Οι βλέψεις της Κίνας.. με κινήσεις σχεδιασμένες διαμέσου οικονομίας και βιομηχανίας προσπαθεί να είναι ο παράγοντας της υφηλίου.
Ηταν η αρχή που ξετύλιξε το νήμα της μεταψυχροπολεμικής περιόδου και επιτάχυνε την πορεία προς έναν κόσμο που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ασταθή μετάβαση.
Ο «πόλεμος πολιτισμών» του Ισραήλ, η επόμενη μέρα στο Παλαιστινιακό, το σενάριο κτυπήματος στο Ιράν και το ντόμιμο εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στο εγγύς μέλλον το Κατάρ θα μπει στο μικροσκόπιο πολλών κρατών και οργανισμών.
Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά σε στάσεις λεωφορείων.
Τα μεσανατολικά φλερτ της ελληνικής διπλωματίας πρέπει να κεφαλαιοποιηθούν με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Το ζητούμενο είναι η εφαρμογή πολιτικών απαλλαγμένων από ιδεολογικά προσήματα όταν μιλάμε για εξωτερικές πολιτικές εθνικού συμφέροντος
Το Ιράκ παραμένει σε έκρυθμη κατάσταση, η οποία επηρεάζει όλα τα συνορεύοντα κράτη μαζί του και αφήνει ανοιχτή την «πύλη» στην ισλαμική τρομοκρατία.
«Το πιο επικίνδυνο σενάριο [για την Αμερική] θα είναι μια ευρεία συμμαχία μεταξύ Κίνας, Ρωσίας και πιθανά του Ιράν». Ποιος ο «βρώμικος ρόλος της Τουρκίας.