ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/07/2015 03:36 EEST | Updated 15/07/2015 03:38 EEST

Επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, στην Ευρώπη για την Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS
Treasury Secretary Jacob Lew speaks on redesign of the $10 note at the National Archives in Washington, Thursday, June 18, 2015. The theme of the next generation of notes will be democracy and the new $10 note will feature the first woman on the nation's paper money in more than a century. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού θα επισκεφθεί τη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και το Παρίσι τις επόμενες δύο μέρες για συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οικονομίας για την κατάσταση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο είπε ότι ο Λιου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη σήμερα Τετάρτη, πριν συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο την Πέμπτη. Αργότερα την ίδια μέρα θα πάει στο Παρίσι για συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

«Στις συναντήσεις του, ο υπουργός Λιού θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για την παγκόσμια οικονομία και θα συζητήσει για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη» ανακοίνωσε.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)