ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/07/2015 10:52 EEST | Updated 16/07/2015 10:52 EEST

Ικανοποίηση στην Κομισιόν για την ψηφοφορία στη Βουλή

seber's tumblrcommons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags..." data-caption="seber's tumblrcommons.wikimedia.org/wiki/File:European_Commission_flags..." data-credit="tiseb/Flickr">

Για «σημαντικό βήμα» προκειμένου να «οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους» έκανε λόγο η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ, σε ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Όπως σημείωσε, οι θεσμοί κατέληξαν σε κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε η ελληνική βουλή και έκριναν ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».

 

Επιπλέον, η κ. Μπράιτχαρντ εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής τόσο για το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ των νομοθετημάτων όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως το ΦΠΑ, την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό. «Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ταυτόχρονα, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε πως με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης, όπως ορίζει το Συμβούλιο.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)