ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/07/2015 15:02 EEST | Updated 16/07/2015 15:02 EEST

Super aEgis II: Ένα «ρομπότ - δολοφόνος» από την Νότια Κορέα

Youtube

Στον κόσμο των ρομπότ – δολοφόνων μας ξεναγεί το BBC, ταξιδεύοντας μέχρι την Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στην πόλη Daejeon. Εκεί, η εταιρεία DoDAAM έχει κατασκευάσει όπλο που μπορεί να αναγνωρίσει και να πυροβολήσει στόχους λαμβάνοντας απλά μια εντολή.

Το όπλο ονομάζεται Super aEgis II και είναι το πιο δημοφιλές αυτόματο όπλο. Για να μπορέσει να λειτουργήσει, ο χειριστής πρέπει πρώτα να εισάγει ένα κωδικό μέσα στο σύστημα πληροφορικής και στη συνέχεια να δώσει στο όπλο οδηγίες.

Όπως εξηγεί ο Jungsuk Park από την εταιρεία DoDAAM, το σύστημα αρχικά είχε κατασκευαστεί το 2010 με τρόπο που να του επιτρέπει να πυροβολεί χωρίς την μεσολάβηση κάποιου ανθρώπου, όμως σύντομα οι πελάτες ζήτησαν να προστεθούν μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν ήδη πουληθεί περισσότερα από 30 όπλα τέτοιου είδους, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην Μέση Ανατολή αλλά και σε αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις σε πόλεις που δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται. Εδώ να σημειώσουμε πως το κάθε όπλο κοστίζει 40 εκατομμύρια δολάρια.