ΔΙΕΘΝΕΣ
24/07/2015 12:27 EEST | Updated 24/07/2015 12:29 EEST

Νεκρός ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε κινηματογράφο στην Λουιζιάνα - Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης

ASSOCIATED PRESS
Bystanders look on as emergency personnel respond to the scene of a deadly shooting at the Grand Theatre in Lafayette, La., Thursday, July 23, 2015. (AP Photo/Denny Culbert)

Ο ένοπλος που σκότωσε δύο ανθρώπους το βράδυ της Πέμπτης σε κινηματογράφο στη Λουιζιάνα, στις νότιες ΗΠΑ, είναι ένας 59χρονος περιθωριακός ονόματι Τζον Ράσελ Χάουζερ, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε πως ήταν περικυκλωμένος από αστυνομικούς, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Λαφαγιέτ.

«Φαίνεται βέβαιο πως είχε πρόθεση να πυροβολήσει και να διαφύγει, όμως καθώς η απάντηση των δυνάμεων της τάξης ήταν πολύ γρήγορη, αναγκάσθηκε να επιστρέψει μέσα στον κινηματογράφο όπου και αυτοκτόνησε με μια σφαίρα», δήλωσε ο Τζιμ Κραφτ, ο αρχηγός της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Μπόμπι Τζίντολ δήλωσε εξάλλου σήμερα στο CNN πως δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη και πρόσθεσε πως η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμενε και στο αυτοκίνητό του και μίλησε με συγγενείς του.

«Δεν υπάρχει ποτέ μια ικανοποιητική εξήγηση γιατί συμβαίνουν τέτοια πράγματα, τέτοιες παράλογες πράξεις βίας», δήλωσε. «Πιστεύω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξήγηση θα είναι ακόμη λιγότερο ικανοποιητική απ' ό,τι σε άλλες περιπτώσεις, στη βάση αυτών που μάθαμε μιλώντας απλώς σε μέλη της οικογένειας και ερευνώντας το δωμάτιο του ξενοδοχείου και το αυτοκίνητο».

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε πως ο ένοπλος δεν φαίνεται να πήγε στον κινηματογράφο για να επιτεθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)