ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/07/2015 19:33 EEST | Updated 25/07/2015 20:00 EEST

Την Τρίτη η έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα

ASSOCIATED PRESS
Η Ντέλια Βελκουλέσκου, του ΔΝΤ

Oι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα καθυστερήσουν λίγες ημέρες λόγω οργανωτικών θεμάτων, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως συγκεκριμένα είπε, οι συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ξεκινήσουν τελικά την Τρίτη και όχι τη Δευτέρα όπως αρχικά αναμενόταν. Επίσης, οι επικεφαλής των αποστολών θα φθάσουν στην Αθήνα με καθυστέρηση λίγων ημερών λόγω τεχνικών ζητημάτων. Οπως διευκρινίσθηκε, τα αίτια της καθυστέρησης δεν είναι πολιτικής ή διπλωματικής φύσης, αλλά καθαρά τεχνικά.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών για το νέο πρόγραμμα βοήθειας θα έπρεπε να αρχίσουν τη Δευτέρα έπειτα και από την επίλυση λογιστικών ζητημάτων που είχαν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση των συναντήσεων την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι συναντήσεις με τους αξιωματούχους από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έπρεπε να ξεκινήσουν την Παρασκευή αλλά καθυστέρησαν λόγω οργανωτικών ζητημάτων όπως η τοποθεσία που θα διεξάγονταν οι συζητήσεις αλλά και θέματα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης κληθείς να απαντήσει εάν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέψει τους εκπροσώπους των θεσμών να επισκεφθούν την Αθήνα, απάντησε ότι «εάν η συμφωνία λέει ότι πρέπει να πρέπει να επισκεφθούν κάποιο υπουργείο, εμείς πρέπει να το αποδεχθούμε».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post