ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2015 05:39 EEST | Updated 10/08/2015 05:51 EEST

Κιμ, η εργαζόμενη στη Γερουσία των ΗΠΑ που αναγκάζεται να δουλέψει και ως στρίπερ

JUAN MABROMATA via Getty Images
Argentine pole dancer Florencia Forquera competes in the Argentina Amatuer 2014 Pole Dance competition in Buenos Aires on November 24, 2014. AFP PHOTO / Juan Mabromata (Photo credit should read JUAN MABROMATA/AFP/Getty Images)

Δουλεύει στην καφετέρια της αμερικανικής Γερουσίας, και όμως, αναγκάζεται να δουλεύει και ως χορεύτρια σε στριπτιτζάδικο για να τα βγάλει πέρα.

Ο λόγος για μία ανύπαντρη μητέρα, η οποία αναφέρεται ως Κιμ και με ένα άρθρο με τίτλο «Δουλεύω στην Γερουσία των ΗΠΑ. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να χορεύω σε στριπτιτζάδικα για να ταΐσω τον γιο μου», περιγράφει στον Guardian την απίστευτη πραγματικότητα που ζει.

Σύμφωνα με την ίδια, κερδίζει 10.33 δολάρια την ώρα δουλεύοντας στην καφετέρια της Γερουσίας, η οποία ανήκει σε έναν Βρετανό. Και όμως, κάθε μήνα συνεχίζει να χρωστάει 600 δολάρια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να συντηρήσει τον εαυτό της και τον γιο της.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να επιβιώσω με όσα έβγαζα στη Γερουσία, πήρα μια δύσκολη απόφαση,» γράφει στο άρθρο της. «Έχοντας έρθει αντιμέτωπη με προειδοποιήσεις για έξωση και απλήρωτους λογαριασμούς, αποφάσισα να δουλέψω σε ένα στριπτιτζάδικο μερικά βράδια την εβδομάδα για να κερδίσω κάποια επιπλέον λεφτά. Ήταν η μόνη δουλειά που μπόρεσα να βρω με ωράριο που με βολεύει και με την οποία θα μπορούσα να βγάλω έναν καλό μισθό.»

«Δεν θέλω να είμαι στρίπερ,» γράφει. «Μπορεί να είναι μειωτικό το να χορεύεις για άνδρες που δεν σέβονται τις γυναίκες. Το κάνω μόνο από ανάγκη, επειδή πρέπει να ζήσω τον γιο μου.»

Εκτός από τον χαμηλό μισθό, η Κιμ απολύεται κάθε φορά που η Γερουσία διακόπτει τις εργασίες της, το οποίο σημαίνει ότι μένει απλήρωτη για 10 εβδομάδες τον χρόνο.

Το κείμενο της Κιμ φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα των οικονομικών δυσκολιών που περνούν οι εργαζόμενοι στις καφετέριες της Γερουσίας. Πολλοί από όσους εργάζονται στη Γερουσία εξαρτώνται μάλιστα από κυβερνητικά προγράμματα όπως τα κουπόνια φαγητού για να ταΐσουν την οικογένειά τους ή αναγκάζονται να κάνουν και άλλες δουλειές.

Η Κιμ έχει ένα μήνυμα για όλους του Γερουσιαστές που βάζουν υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο: «Όταν κάθονται και ακούν τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους, ελπίζω ότι θα σκέφτονται και τη δική μου ιστορία – και τις σκληρές αποφάσεις που αναγκάζονται να πάρουν οι εργαζόμενοι που τους υπηρετούν κάθε μέρα για τους ανθρώπους που αγαπάνε.»

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost