ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/08/2015 14:46 EEST | Updated 11/08/2015 16:39 EEST

Νέο «καψόνι» Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα. Δεν ανοίγει τη Βουλή την Τετάρτη αν δεν συνεδριάσουν οι πρόεδροι

sooc

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να την ενημερώσει για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και την ανάγκη να τηρηθεί το πιεστικό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Πέμπτης 13 Αυγούστου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να ανοίξει η Βουλή το πρωί της Τετάρτης και να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης σε επίπεδο επιτροπών, αφού όπως υποστήριξε θα πρέπει να συνέλθει πρώτα η σύνοδος των προέδρων και να λάβουν απόφαση για την επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να απάντησε πως αφού δεν ανοίγει η Βουλή σε πρόσφορο χρόνο, τότε η συζήτηση επί της συμφωνίας θα γίνει την ίδια μέρα, δηλαδή την Πέμπτη, και σε επίπεδο επιτροπών και σε επίπεδο Ολομέλειας.

«Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει την ανάγκη να κατατεθεί σήμερα Τρίτη το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους βουλευτές.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως έξης:

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε σήμερα το μεσημέρι στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, την παρακάτω επιστολή:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.

Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή

Αλέξης Π. Τσίπρας»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιες Επιτροπές θα συνεδριάσουν το μεσημέρι της Τετάρτης. Εφόσον αποδεχθούν την διαδικασία του κατεπείγοντος, που προτείνει η κυβέρνηση, θα ακολουθήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο άρθρα. Μετά την λήξη της συνεδρίασης των Επιτροπών θα συνταχθεί το πρακτικό και στις 9.30 το βράδυ θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα εκδώσει την ημερήσια διάταξη σύγκλησης της Ολομέλειας για το πρωί της Πέμπτης 13 Αυγούστου.