ΔΙΕΘΝΕΣ
12/08/2015 13:17 EEST | Updated 12/08/2015 13:18 EEST

Κροάτη όμηρο υποστηρίζει ότι αποκεφάλισαν στην Αίγυπτο οι Τζιχαντιστές της ISIS

A militant video posted on August 5, 2015, purport

Φωτογραφία του αποκεφαλισμένου πτώματος ενός 30χρονου κροάτη δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση Επαρχία Σινά, κλάδο του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Περιλαμβάνει μια λεζάντα που γράφει «θάνατος του κροάτη ομήρου, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας...".

Το SITE ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter στις 12 Αυγούστου.

"Είδαμε την είδηση στο Διαδίκτυο αλλά αυτή τη στιγμή κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους. Αν επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι αληθινή, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα, βίντεο που αναρτήθηκε από την οργάνωση Επαρχία του Σινά εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Tomislav Salopek. Ανέφερε πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Η Ardiseis Egypt, μονάδα της γαλλικής εταιρείας CGG που ειδικεύεται στις γεωλογικές έρευνες για πετρέλαιο και αέριο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα μέλος του προσωπικού της είχε απαχθεί στις 22 Ιουλίου ενώ ταξίδευε για το Κάιρο.

Το Κροατικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον θάνατο του Salopek.

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους, έχουν σκοτώσει αρκετούς ξένους ομήρους συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και μελών ανθρωπιστικής βοήθειας.