ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/08/2015 06:20 EEST | Updated 12/08/2015 06:20 EEST

Βούτσης: Δεν είναι στις προθέσεις μας εκλογές τον Σεπτέμβριο

Eurokinissi

Βαριά, προβληματική και επώδυνη που όμως έχει τα καλά της και τις ρωγμές της έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος της Βουλή για να συζητήσει, ωστόσο όπως είπε με νόημα «με τον μανδύα και τα προσκόμματα μιας θεσμικής τυπολατρίας ο περιορισμός της συζήτησης δεν βοηθά κανέναν».

Αναφορικά με το ειδικό έγγραφο που ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πιστοποίηση της ώρα που έφτασε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι κλητήρες επιδίδουν έγγραφα στα σπίτια», ενώ πρόσθεσε «Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε με την τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος».

«Πρόκειται για μια συμφωνία, καθώς μαζί με τη δανειακή σύμβαση και με όλα τα προαπαιτούμενα έχει και μνημόνιο, είναι σαφές - δεν μπορεί κανείς να πει κάτι διαφορετικό», επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Ο ίδιος μίλησε για υφεσιακά μέτρα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει αυταπάτη ότι με το πρόγραμμα μπορεί να αναπτυχθεί η Οικονομία.

Σε ότι αφορά τα σενάρια εκλογών, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξουν πολύ ψύχραιμες σκέψεις, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση της Αριστεράς να πέσει από βουλευτές της, κάνοντας λόγο για ανάγκη ύπαρξης συμβιβασμών.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ούτε στην πολιτική της να προκηρύξει εκλογές για το Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι το υπουργείο δεν είναι τεχνικά έτοιμο για εκλογές το Σεπτέμβριο, και εφόσον προκηρυχθούν εκλογές θα χρειαστεί ένταση της δουλειάς.