ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/08/2015 11:20 EEST | Updated 13/08/2015 14:06 EEST

Ασκούμενος Νεοζηλανδός στον ΟΗΕ κοιμάται στο πάρκο λόγω οικονομικών προβλημάτων

Twitter

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Σε αρκετές πόλεις όπως τη Ρώμη, το Παρίσι και την Αθήνα μετανάστες είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε σκηνές.

Η Tribune de Genève με ρεπορτάζ της αναφέρετε σε ένα διαφορετικό αλλοδαπό ο οποίος λόγω οικονομικών προβλημάτων έχει αναγκαστεί να ζει σε μια σκηνή στην Γενεύη. Ο λόγος για τον 22χρονο Νεοζηλανδό David Hyde που έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και είναι από τους τυχερούς που κατάφεραν να εργαστούν (αμισθή βεβαίως) με πρόγραμμα stage στον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Επειδή όμως το πρόγραμμα stage του είναι άμισθη και το κόστος ζωής στη Γενεύη είναι δυσθεώρητο, ο 22χρονος είναι αναγκασμένος να κοιμάται σε σκηνή σε πάρκο πριν φορέσει το κοστούμι του για να πάει στα γραφεία του ΟΗΕ.

Unpaid UN Intern Had to Sleep in a Tent

An unpaid UN intern couldn't afford rent. So he slept in a tent.

Posted by AJ+ on Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Ο νεαρός που έχει σπουδάσει Sciences Po (πολιτικές επιστήμες) στο Παρίσι, έχει αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες την πρακτική του. Για κάθε απόφοιτο Διεθνών Σχέσεων, ένα ξεκίνημα στον ΟΗΕ, έστω και χωρίς λεφτά, είναι ανεκτίμητο.

Σύμφωνα με την Ελβετική Tribune de Geneveο 22χρονος κοιμάται στην σκηνή, έχει ένα μικρό φουρνάκι με το οποίο μαγειρεύει στη δουλειά και, τουλάχιστον στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το θέμα, το κοστούμι του φαίνεται αρκετά περιποιημένο.

Η πρακτική του θα κρατήσει έξι μήνες. "Έκανα το λάθος να μην διαλέξω την πιο αδιάβροχη σκηνή που υπήρχε προς πώληση στο μαγαζί με είδη κατασκήνωσης" είπε χαριτολογώντας.

Είχε εγκαταλείψει από νωρίς την προσπάθεια να βρει διαμέρισμα, επειδή τα ενοίκια στη Γενεύη είναι στα ύψη. "Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι" λέει στην εφημερίδα. "Εν τέλει, μόνο όσοι μπορούν να συντηρηθούν με τα λεφτά των γονιών τους έχουν την ευκαιρία" για τη Γενεύη, συμπεραίνει.

ΠΗΓΗ: washingtonpost.com