ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2015 13:37 EEST | Updated 19/08/2015 14:41 EEST

Ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Κω «καταφύγιο» για τους μετανάστες - Για ανεξέλεγκτες καταστάσεις προειδοποιεί ο δήμαρχος

Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο καπετάν Ηλία χρησιμοποιείται άτυπα ως τόπος διαμονής για τους μη-Σύριους μετανάστες στην Κω. Εκεί έχουν φτιαχτεί αυτοσχέδιες καλύβες, τις οποίες εκσκαφέα του Δήμου κατέστρεψε.

Το πρωί της Τετάρτης αναχώρησαν από το νησί περίπου 2.000 πρόσφυγες με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πρόβλημα στο νησί ωστόσο είναι ακόμη παραπάνω από υπαρκτό. Νωρίτερα δημιουργήθηκε ξανά εστία έντασης έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Εκατοντάδες μετανάστες άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται επειδή δεν παίρνουν γρήγορα τα χαρτιά τους για να φύγουν από το νησί.

Ο δήμαρχος προειδοποιεί

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί κρούει ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.

Αναφερόμενος στα σημερινά επεισόδια έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι «όταν είπα ότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ότι θα χυθεί αίμα, κατηγορήθηκα ότι κινδυνολογώ. Δεν κινδυνολογώ, προειδοποιώ και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, συνέχισε, εκτιμώντας ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

«Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η διαδικασία ταυτοποίησης δεν μπορεί να γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση στην Κω. Είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν 3 και 4 χιλιάδες» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης, επαναλαμβάνοντας ότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Photo gallery Μετανάστες Κως See Gallery