ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2015 09:44 EEST | Updated 22/08/2015 11:59 EEST

Ελληνοαμερικανός βετεράνος του Αφγανιστάν ένας από τους ήρωες που αφόπλισαν τον τρομοκράτη στη Γαλλία

Τρεις Αμερικανοί ανακηρύχθηκαν ήρωες μετά την επιτυχημένη προσπάθειά τους να σταματήσουν ένα βαριά οπλισμένο τρομοκράτη σε αμαξοστοιχία που κινούνταν προς το Παρίσι.

Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους Αμερικανούς αποκάλυψε πως κατάφερε να αποσπάσει ένα Καλάσνικωφ και ένα περίστροφο από τον 26χρονο Μαροκινό, την ώρα που κινούνταν σε ένα διάδρομο του τρένου. Στην συνέχεια του έκαναν κεφαλοκλείδωμα, ώσπου αυτός έχασε τις αισθήσεις του.

Δύο από τους άνδρες που αφόπλισαν τον άνδρα, ο Spencer Stone και ο Alek Skarlatos, εργάζονται στην Αμερικανική Αεροπορία. Το βράδυ της Παρασκευής ταξίδευαν από το Άμστερνταμ στο Παρίσι μαζί με τον παιδικό τους φίλο Anthony Sadler που επίσης βοήθησε στον αφοπλισμό του τρομοκράτη.

«Ο Spencer ήταν ο πρώτος που γράπωσε τον άνδρα από το λαιμό», δήλωσε ο Skarlatos, προσθέτοντας πως στην συνέχεια πήρε το Καλάσνικωφ από τα χέρια του και άρχισε να χτυπά τον τρομοκράτη με αυτό.

«Όλοι άρχισαν να χτυπούν τον άνδρα ενώ ο Spencer του έκανε κεφαλοκλείδωμα, ώσπου αυτός έχασε τις αισθήσεις του», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 22χρονος Alek Skarlatos είναι Ελληνοαμερικανός, μέλος της Εθνικής Φρουράς από το Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον, ο οποίος τον Ιούλιο είχε ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο Αφγανιστάν.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Φρανσουά Ολάντ θα δεχτεί τους ήρωες στο Ελυζέ.