ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/08/2015 18:40 EEST | Updated 23/08/2015 18:40 EEST

Βαρουφάκης: Θα είχε ενδιαφέρον αν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία. Έτσι θα τους ξεσκεπάσω όλους

Menelaos Myrillas / SOOC

Μια ακόμη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη που θα συζητηθεί. Η συνέντευξη δόθηκε στον Βρετανικό Guardian όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφίζεται στο εξοχικό του στην Αίγινα. Και λέει ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον εάν καταδικαζόταν για εσχάτη προδοσία. Γιατί έτσι θα μπορούσε να τους ξεσκεπάσει όλους.

«Αν με καταδικάσουν για προδοσία, θα έχει ενδιαφέρον», τονίζει στη συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και διερωτάται «Για ποιο πράγμα; Επειδή είπα όχι σε μια συμφωνία που και η ίδια η Τρόικα θεωρεί μη βιώσιμη; Ή επειδή προσπάθησα να σκεφτώ εναλλακτικό πλάνο απέναντι στις απειλές που δεχόμασταν; Κατά κάποιο τρόπο θα το χαιρόμουν αν το έκαναν γιατί έτσι θα μπορούσα να τους ξεσκεπάσω για το ποιοι πραγματικά είναι».

Ερωτηθείς αν αισθάνεται υπεύθυνος που επί των ημερών του επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες. Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι «κακά» δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σε απόλυτους όρους και όχι σχετικούς, δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας».

Η παρέμβαση της Δανάης Στράτου

Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον, πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στην ακαδημαϊκή του ζωή καθώς παραμένει βουλευτής. «Είμαι μέλος του κοινοβουλίου, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω και τη δέσμευσή μου προς τους ψηφοφόρους μου ότι δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψω, ότι και αν προκύψει» λέει χαρακτηριστικά. Όσο για την ενδεχόμενη συμμετοχή του σε άλλη κυβέρνηση, την απάντηση έδωσε η σύζυγός του Δανάη Στράτου η οποία ήταν παρούσα στον επίμαχο διάλογο: «Θα εξαρτηθεί από το είδος της κυβέρνησης», λέει, για να εισπράξει ένα αυστηρό βλέμμα από τον Γιάνη που μοιάζει να της λέει πως λέει πολλά, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Το κεφάλαιο Τσίπρας

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο του, ο τέως υπουργός εκτιμά ότι έπεσε θύμα των συμβούλων του και του «εγώ» του.

«Οι εκλογές ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση» τονίζει παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται ούτε να ενταχθεί στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά ούτε να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Sponsored Post