ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2015 08:24 EEST | Updated 24/08/2015 08:25 EEST

Με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής βραβεύτηκαν οι ήρωες της υπερταχείας Thalys

KENZO TRIBOUILLARD via Getty Images
(LtoR) French President Francois Hollande shakes hands with off-duty US serviceman Spencer Stone (C), next to off-duty serviceman Alek Skarlatos and Anthony Sadler (R) and US ambassador to France Jane Hartley after a reception at the Elysee Palace in Paris on August 24, 2015, during which they have been awarded with France's top Legion d'Honneur medal in recognition of their bravery after they overpowered the train attacker. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)

Οι τρεις Αμερικανοί και ο Βρετανός που αφόπλισαν τον άνδρα που κατηγορείται για τρομοκρατική επίθεση σε υπερταχεία της Thalys στη Γαλλία βραβεύτηκαν με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Φρανσουά Ολάντ στο Παλάτι Ελιζέ. Δύο ακόμα άτομα που παραμένουν ανώνυμα θα βραβευτούν επίσης άλλη ημερομηνία.

Σύμφωνα με το BBC, διεξήχθη τελετή βράβευσης το πρωί της Δευτέρας, κατά την οποία ο Γάλλος πρόεδρος καρφίτσωσε τα παράσημα στις μπλούζες των ηρώων.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τέσσερις άνδρες που χάρη στο θάρρος τους κατάφεραν να σώσουν ζωές», ανακοίνωσε ο Ολάντ πριν την βράβευση.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως μεταξύ των τεσσάρων ανδρών βρίσκεται και ο Ελληνοαμερικανός Alek Skarlatos, βετεράνος του Αφγανιστάν, που πήρε το όπλο από τα χέρια του 25χρονου Μαροκινού Ayoub El-Khazzani και άρχισε να τον χτυπά με αυτό. Ο τελευταίος ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές.