ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/08/2015 11:21 EEST

Αριστούχος μοιράζεται το μυστικό της επιτυχίας της: «Ψυχραιμία και όχι υπερβολές»

Sooc

Παρά την δυσκολία των θεμάτων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των βάσεων στις περιζήτητες Ανώτατες Σχολές, δεν ήταν λίγοι οι υποψήφιοι που κατάφεραν να αριστεύσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σοφία Μαγγενάκη, η οποία συγκέντρωσε 19.078 μόρια, καταφέρνοντας να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Όπως η ίδια δήλωσε στην Huffpost Greece, κλειδί για την επιτυχία της στάθηκε η ψυχραιμία που επέδειξε την περίοδο των εξετάσεων. Ήταν η δεύτερη φορά που ήταν υποψήφια, καθώς πέρυσι είχε περάσει στο Τμήμα Βιολογίας.

Παρόλο που η ίδια είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 18.300 μόρια και να περάσει σε μια περιζήτητη Σχολή, όνειρό της ήταν να περάσει στην Ιατρική και γι' αυτό επέλεξε να δώσει ξανά εξετάσεις. Με συστηματικό διάβασμα, αλλά αποφεύγοντας τις υπερβολές, η Σοφία κατάφερε να αριστεύσει και να εισαχθεί στην Σχολή των ονείρων της.

«Μπορεί να έχασα κάποιες εξόδους αλλά δεν μπορώ να πω ότι στερήθηκα πολλά», δήλωσε η ίδια στην Huffpost Greece, προσθέτοντας: «Χρειάζεται ψυχραιμία».

Η Σοφία εξήγησε πως ο κάθε υποψήφιος θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσει το δικό του σύστημα διαβάσματος. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αποβολή του άγχους και η διατήρηση της ψυχραιμίας.