ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/08/2015 10:10 EEST | Updated 26/08/2015 10:10 EEST

Νίκος Παππάς: Η κυβέρνηση ανετράπη, έπεσε εκ των έσω

Αντίπαλος της κυβέρνησης δεν ήταν μόνο το παλαιό πολιτικό σύστημα, αλλά και η εσωτκομματική αντιπολίτευση, δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο SBC, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «έπεσε εκ των έσω», .

Η κυβέρνηση «σαφώς ανετράπη. Έχασε τη δεδηλωμένη, αυτό είναι πασιφανές και επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνονται κάποιες προσπάθειες κωλυσιεργίας, δημιουργίας εντυπώσεων, νομίζω ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος. Οι πολιτικές επιλογές του καθενός είναι καθαρές, διάφανες και ενώπιον του ελληνικού λαού. Και ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι είναι και συμβατός και με τις πρόνοιες του Συντάγματος, αλλά και με την πολιτική ηθική» τόνισε.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Παππάς επεσήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα κάτσει Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος. Την ίδια στιγμή ο υπουργός υπογράμμισε πως ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει εκτόπισμα και ακτινοβολία στο διεθνές στερέωμα. Επίσης ο κ. Παππάς σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε πως μπορεί να συμβάλλει ώστε ο κατέχων την άδεια να έχει την ασφάλεια ότι κατέχει νομίμως την άδεια και η πολιτεία από την άλλη να έχει την καλή έξωθεν μαρτυρία και την καλή εσωτερική λειτουργία να τις έχει αποδώσει νομίμως, επισημαίνοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγεί θα ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία.

Σχετικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είπε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορεί και παραμένει ως στόχος. «Θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Ζητάμε να μας κρίνουν από το πού φτάσαμε σε σχέση με το σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Και αυτό έχει να κάνει και με την πορεία της διαπραγμάτευσης αυτής καθαυτής. Διακόσιοι χιλιάδες άνθρωποι αυτή στιγμή, αλλά και με μέτωπα εσωτερικής πολιτικής. Επαναλαμβάνω κάποια στοιχεία: 200.000 αυτή τη στιγμή επωφελούνται από το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Πάνω από 750.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες έχουν εκμεταλλευθεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Έχει καταργηθεί το 5ευρώ στα νοσοκομεία, έχει ξανανοίξει η ΕΡΤ. Ερχόταν, αλλά δυστυχώς διεκόπη βιαίως επειδή είχαμε την πτώση της κυβέρνησης το νομοσχέδιο για τα κανάλια, η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ τα δίκτυα παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν γίνονται απολύσεις στο δημόσιο, επανήλθαν οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και οι διοικητικοί των πανεπιστημίων. Επαναπροσλήψεις στα νοσοκομεία. Δεν μπορεί αυτά κανείς να τα θεωρήσει μηδενικού αποτελέσματος».

Τέλος σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει και στοιχεία που η κυβέρνηση δεν τα ήθελε, ωστόσο, όπως τόνισε, για να είναι κανείς επαναστάτης θα πρέπει να ξέρει πότε θα κάνει τους κατάλληλους συμβιβασμούς.