Το «μανιφέστο» του δημοσιογράφου που σκότωσε σε ζωντανή σύνδεση τους πρώην συναδέλφους του

Το «μανιφέστο» του δημοσιογράφου που σκότωσε σε ζωντανή σύνδεση τους πρώην συναδέλφους του
Youtube

Ο άνδρας που η αστυνομία εκτιμά πως πυροβόλησε τους δύο ρεπόρτερ στην Πολιτεία της Βιρτζίνια απέστειλε ένα μακροσκελές κείμενο σε ένα μέσο ενημέρωσης, στο οποίο δήλωσε πως πήρε απόφαση να προχωρήσει στην επίθεση εμπνευσμένος από την δολοφονία εννέα Αφροαμερικανών στην Νότια Καρολίνα.

Το ABC News δήλωσε πως έλαβε ένα φαξ 23 σελίδων από τον Vester Flanagan μόλις δύο ώρες μετά το περιστατικό. Αργότερα, ο ίδιος ξανακάλεσε τον σταθμό για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι τον κυνηγά η αστυνομία.

Ο άνδρας είχε σκοτώσει πρώην συναδέλφους του και λίγο μετά την αποστολή του φαξ, αυτοκτόνησε. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρώην εργοδότης του είχε ζητήσει από τον ίδιο να λάβει θεραπευτική αγωγή γιατί είχε επιδείξει επικίνδυνη συμπεριφορά.

Όπως ο ίδιος εξηγεί στο «μανιφέστο» του, το περιστατικό που τον ενέπνευσε να προχωρήσει στην επίθεση ήταν η δολοφονία εννέα Αφροαμερικανών σε ιστορική εκκλησία στο Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα από λευκό άνδρα.

«Γιατί το έκανα; Έδωσα εγγύηση για να αγοράσω όπλο στις 19/6/15. Οι πυροβολισμοί στην εκκλησία στο Τσάρλεστον έγιναν στις 17/6.15», έγραψε, προσθέτοντας ότι οι σφαίρες του είχαν σκαλισμένα τα αρχικά των θυμάτων.

Το συγκεκριμένο μανιφέστο θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνο του Ντίλαν Ρουφ, του άνδρα που προέβη στην επίθεση στον Τσάρλεστον. Ο Flanagan απαντά στο κάλεσμα του νεαρού λευκού για ένα φυλετικό πόλεμο, λέγοντας «Ας ξεκινήσει».

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, ο 41χρονος άνδρας αποκάλυψε πως είχε αποκλειστεί για λόγους ρατσιστικούς στον χώρο εργασίας του και είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης λόγω της των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

«Ναι, ακούγεται σαν να είμαι οργισμένος... είμαι. Και έχω κάθε δικαίωμα να είμαι», καταλήγει.

Δημοφιλή