ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/08/2015 06:09 EEST | Updated 27/08/2015 07:35 EEST

Λαφαζάνης στο CNBC: Εμείς δεν θα διστάστουμε να καταργήσουμε τα Μνημόνια και να βγούμε από το ευρώ

Sooc

Με επικριτική διάθεση αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε πως ο κύριος Τσίπρας όχι μόνο δεν τήρησε τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για κατάργηση των δύο μνημονίων, αλλά πέρασε πήγε στο άλλο άκρο, υπογράφοντας το τρίτο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι ένα από τα σχέδια των ευρωπαϊκών κέντρων για να «αγκαλιάσουν» οι πολίτες το μνημόνιο.

«Όχι μόνον τις εγκατέλειψε, αλλά πέρασε και στην αντίπερα όχθη», δήλωσε.

Ο κύριος Λαφαζάνης επισήμανε πως το κόμμα του θα τηρήσει τις προγραμματικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και, εάν χρειαστεί, θα βγάλει την χώρα από την ευρωζώνη.

«Εάν χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας και να καταργήσουμε τα Μνημόνια, εμείς δεν θα διστάσουμε να φύγουμε από την ευρωζώνη. Και να συγκροτήσουμε με νέους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς όρους εθνικό νόμισμα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί τον κατηγορούν ότι εξυπηρετεί τα σχέδια του Σόιμπλε για Grexit, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντά λέγοντας πως αυτό που πραγματικά θέλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

«Δεν ξέρω εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζει το Grexit. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως υποστηρίζει μετά πάθους το τρίτο Μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση. Και μάλιστα το συνδιαμόρφωσε. Και μάλιστα θα έλεγα ότι οι περισσότερο αντικοινωνικές προτάσεις που εμπεριέχονται σε αυτό το Μνημόνιο είναι προτάσεις του Σόιμπλε», δήλωσε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης της διεθνούς πολιτικής της χώρας, αναπτύσσοντας αρχικά τις σχέσεις μας με τη Ρωσία.