ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/08/2015 07:48 EEST | Updated 27/08/2015 07:49 EEST

Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο Γιώργος Ρωμανίας

eurokinissi

Στις «γραμμές» της Λαϊκής Ενότητας πέρασε ο πρώην Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς ο οποίος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολης που έχει λάβει ο τελευταίος και εκπνέει σήμερα Πέμπτη.

Όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο κ.Ρωμανιάς, επέλεξε να προσχωρήσει στο κόμμα για τρεις λόγους:

  • Το πρώτο είναι ότι διέκρινα, όπως όλοι διακρίνατε ότι κανείς από τους βουλευτές που ανήκουν στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν έχει ψηφίσει ποτέ κανένα μνημόνιο. Κανείς δεν υποτάχθηκε από τους βουλευτές αυτούς, όλοι έμειναν πιστοί στη συνείδησή τους. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον αγώνα, των οποίο κάνουν.
  • Το δεύτερο χαρακτηριστικό στοιχείο, που αναφέρεται στον τομέα της δραστηριοποίησής μου, είναι ο τομέας της κοινωνικής ασφάλισης. Το τρίτο Μνημόνιο, οι δύο νόμοι συγκεκριμένα ο Ν. 4334/2015 και ο Ν. 4336/2015, σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων μνημονίων, δημιούργησαν μία απίστευτη βαρβαρότητα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, και κυριολεκτώ όταν το λέω αυτό, ο κόσμος θα το αντιληφθεί στη συνέχεια. Αυτή η βαρβαρότητα, η οποία έχει απ’ όλα μέσα, έχει μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Μάλιστα, ειδικά για τις επικουρικές οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή τους. Έχει αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, έχει τερατώδεις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, έχει περιορισμούς στην κρατική χρηματοδότηση. Κυρίως δηλαδή οδηγεί στην ολοσχερή κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να την ανατρέψουμε.
  • Και το τρίτο στοιχείο είναι ότι μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη στο Υπουργείο Εργασίας, το τελευταίο εξάμηνο που παραμείναμε, παρά το μικρό χρονικό διάστημα, επιτελέσαμε και έχουμε να επιδείξουμε, και ο καθένας μπορεί να το δει, πολύ μεγάλο έργο. Αναφέρω συγκεκριμένα τους δύο νόμους, το Ν. 4321 και το Ν. 4331, με τους οποίους δώσαμε λύση σε πάνω από τριάντα ζητήματα, που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και τα οποία χρόνιζαν από δεκαετίες. Εκτός από αυτό έχουμε να επιδείξουμε και συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες καταθέσαμε στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, τις οποίες δεν προχώρησε.

Την ικανοποιήση του για την «μεταγραφή» εξέφρασε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με μακροσκελη αναφορά στα έργα και τις ημέρες του κ. Ρωμανιά.