ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/08/2015 04:22 EEST

«Η Ζωή και ο Παναγιώτης μου έτρωγαν το συκώτι» φαίνεται να δηλώνει ο Τσίπρας σε συνομιλητές του

Bloomberg via Getty Images
Alexis Tsipras, Greece's former prime minister, speaks to Vassiliki Thanou, Greece's interim prime minister, not pictured, at Maximos mansion in Athens, Greece, on Thursday, Aug. 27, 2015. Thanou became Greece's sixth prime minister in five years on Thursday after she was sworn in to head a caretaker government to lead the country to elections. After eight turbulent months in power, Tsipras stepped down after a revolt within his Syriza party stripped him of a majority in the 300-seat parliament. Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images

Ιδιαίτερα ψύχραιμος εμφανίζεται σε συνομιλητές του ο Αλέξης Τσίπρας τόσο για τις επικείμενες εκλογές όσο και για την κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαζύγιο με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον σχηματισμό της Λαϊκής Ενότητας στις γραμμές της οποίας πέρασε σημαντικός αριθμός όχι μόνο μελών της ΚΟ του κόμματος αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει σε συνομιλητές του: «Περνάμε κρίση αμηχανίας αλλά στην τελική φάση τα πράγματα θα αλλάξουν» ενώ παραδέχεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ «βιώνει ένα τραυματικό σοκ διάσπασης» και πιστεύει «ότι το κόμμα μετ τα νέα χαρακτηριστικά του θα είναι πιο συμβατό με την κοινωνία και τα θέλω της».

Τι λέει όμως για τους πρώην συντρόφους του Π.Λαφαζάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου; «Η Ζωή και ο Παναγιώτης μου έτρωγαν το συκώτι. Αισθανόμουν σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη» φέρεται να έχει σχολιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο οποίο μάλιστα τονίζεται «Ο παραλληλισμός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου αποτελεί μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού. Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται: ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα ένα ρήγμα και ότι γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ χωρίς άλλο λόγο από τον εαυτό μου».

Κατά το δημοσίευμα, ο κ.Τσίπρας ζήτησε το αδύνατο από την Ευρώπη με έναν τρόπο όμως που αντί να τον κάνει ήρωα τον έριξε στην πεζότητα της αδύνατης συμβίωσης με τη κ.Κωνσταντοπούλου και τον κ.Λαφαζάνη.