ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/09/2015 11:44 EEST | Updated 01/09/2015 11:55 EEST

Στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου τα δύο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Eurokinissi/Φωτό Αρχείου

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, ότι προφανώς το πρώτο debate θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και το δεύτερο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η συμφωνία για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ είχε διαφανεί από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα όταν οι εκπρόσωποι της Κουμουνδούρου είχαν μεταφέρει την άποψη Τσίπρα ότι πρέπει να γίνουν δύο τηλεμαχίες. Η μια ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Και η δεύτερη ανάμεσα σε όλους του πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Την πρόσκληση είχε πρώτος απευθύνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ζητώντας τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ. «Ένα ντιμπέιτ όλοι οι αρχηγοί και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα ως παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Και επειδή ξέρω, ότι θα βάλουνε διάφορα διαδικαστικά στις συζητήσεις στη διακομματική, από τώρα του λέω ότι με όποιους όρους θέλει, με όποιες προϋποθέσεις θέλει, όποια μέρα θέλει και όποια ώρα θέλει» είχε αναφέρει ο κ. Μεϊμαράκης.

Η απάντηση από τον κ. Τσίπρα ήλθε σε παρόμοιους τόνους από το βήμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ: «Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ. Άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει». Γιατί, όπως είπε, εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού. Ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ' όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

Πάντως, αναμένεται να ανακύψει θέμα και με το ποιοι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν και αν αυτοί θα εκπροσωπούν μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια, ή αν θα εκπροσωπηθούν και τα έντυπα και διαδικτυακά μέσα.

Sponsored Post