ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/09/2015 12:29 EEST | Updated 01/09/2015 17:13 EEST

Σφοδρή αντιπαράθεση: Ποτάμι και ΝΔ πνέουν μένεα κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον τηλεοπτικό χρόνο

eurokinissi

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα.

Σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «παραμύθια» και «ψεύδη», αναφορικά με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το Ποτάμι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του «Ποταμιού»:

«Η παρέα του Μαξίμου» – όπως την αναφέρει και ο Μανώλης Γλέζος - εδώ και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες την προβολή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της.

Τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ στον κ.Τσίπρα και τους «έμπιστους» συνεργάτες του.

Παράλληλα η άλλη έγνοια της «παρέας του Μαξίμου» είναι η λάσπη προς το Ποτάμι. Τώρα λένε ότι το Ποτάμι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια. Η θέση μας είναι σαφής. Ο δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Και τα κανάλια υποχρεούνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα, χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Η κατανομή όμως πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ώρα προβολής και η αποτίμηση να γίνει με όρους διαφημιστικού χρόνου. Άλλη είναι η τηλεθέαση στις 2 το ξημέρωμα και άλλη στις 8 το βράδυ. Αυτό, λοιπόν, που ζητάμε είναι η δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή ανακοίνωση Βούλτεψη

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε όμως και η Σοφία Βούλτεψη αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» το οποίο αναφέρεται στην χθεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου.

Η κα Βούλτεψη κατηγορεί την εφημερίδα ότι ουσιαστικά επαναλαμβάνει «τα ψεύδη που διέσπειρε ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής». Ζητεί μάλιστα να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής στην δημοσιότητα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της κ. Βούλτεψη:

 

«Σήμερα, η εφημερίδα “Αυγή” με ένα ψευδές και συκοφαντικό από την αρχή ως το τέλος πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, επαναλαμβάνει τα ψεύδη που διέσπειρε ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.

Τόσο ο κ. Σκουρλέτης, όσο και η εφημερίδα ψευδώς αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. “διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών αποζημίωση 6 εκ, ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα”.

Μάλιστα, η εφημερίδα σκόπιμα παραλείπει να δημοσιεύσει την χθεσινή απάντησή μου στη συκοφαντία.

Η αλήθεια είναι ότι το ποσό των 6 εκ. ευρώ ήταν πρόταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ροδόλφου Μορώνη, ο οποίος είπε ότι θα αναφερθεί μεν το ποσό, αλλά καλό είναι, για ευνόητους λόγους, να αποφευχθεί η ανάλυσή του.

Η δική μας ένσταση ήταν ως προς την ανάγκη να υπάρχει αναλυτικά καταγεγραμμένο τι αντιστοιχεί σε κάθε κόμμα, καθώς από εκεί προκύπτει και σε ποια τηλεοπτική ζώνη θα μεταδίδονται οι δραστηριότητές τους.

Τους είπαμε μάλιστα ότι αντί να προσπαθούν να κρύψουν το ποσό με διάφορα τεχνάσματα, να το αφαιρέσουν εντελώς.

Κατόπιν τούτου, καλείται ο υπουργός κ. Μανιτάκης να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης, ώστε να αποκαλυφθεί το ψεύδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να χτίζει με μοναδικό υλικό τη λάσπη.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον κ. Σκουρλέτη που στις 20 Μαρτίου 2015, μιλώντας στον Αντέννα, είχε δηλώσει: “Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός αν περιλαμβάνει έστω και ένα μνημονιακό μέτρο. Να είμαστε απόλυτα καθαροί. Κρατήστε την ημερομηνία και την ώρα που σας το λέω”!

Τις κρατάμε τις ημερομηνίες και τις ώρες, κ. Σκουρλέτη! Όπως και τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της “Αυγής”…».