Οι πιο όμορφες χημικές αντιδράσεις που είδατε ποτέ. Έκρηξη χρωμάτων και slow motion κίνηση που προκαλούν ευφορία

Οι πιο όμορφες χημικές αντιδράσεις που είδατε ποτέ. Έκρηξη χρωμάτων και slow motion κίνηση που προκαλούν ευφορία

Όταν σκεφτόμαστε τη χημεία, το μυαλό μας- ή τουλάχιστον πολλών από εμάς- πηγαίνει σε εκείνες τις βαρετές ώρες που περνούσαμε στο θρανίο ακούγοντας μια καθηγήτρια να προσπαθεί να μας πείσει πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε τον...περιοδικό πίνακα. Που φυσικά κανείς δεν θυμάται σήμερα. Δε μας μίλησαν όμως ποτέ, και πολύ περισσότερο δεν μας έδειξαν πόση ομορφιά μπορεί να κρύβεται σε μια χημική ένωση ή χημική αντίδραση όταν την παρατηρήσουμε μέσα από ένα μικροσκόπιο.

Ξαφνικά θα βρεθούμε μπροστά σε έναν...μικρόκοσμο, πραγματικά θαυμαστό γεμάτο από χρώματα και περίεργους σχηματισμούς ή μοτίβα που αναπτύσσονται συχνά σε αργή κίνηση και όταν τα βλέπουμε να σχηματίζονται, ο εγκέφαλός μας αντιδρά θετικά.

Ο Yan Liang, ο οποίος κάνει λόγο για την «αισθητική της χημείας» φαίνεται να το γνωρίζει πολύ καλά, γι αυτό και έφτιαξε αυτό το υπέροχο βίντεο στο οποίο παρουσιάζει τον...θαυμαστό κόσμο των χημικών αντιδράσεων.

«Για μένα, η επιστήμη είναι κάτι όμορφο και γεμάτο θαύματα. Ωστόσο, η ομορφιά της επιστήμης συχνά μένει κρυμμένη μέσα σε εργαστήρια ή θαμμένη σε στην επιστημονική λογοτεχνία. Δημιουργώντας βίντεο, διαθέσιμα για το ευρύ κοινό, πιστεύω πως περισσότεροι άνθρωποι θα εκτιμήσουν την ομορφιά και τον θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και, ίσως να ενδιαφερθούν γι αυτή», σχολίασε ο Liang.

Περισσότερα βίντεο μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Beautifulchemistry.net

Δημοφιλή