Στον Άγγελο Πλέσσα το φετινο βραβείο ΔΕΣΤΕ

Στον Άγγελο Πλέσσα το φετινο βραβείο ΔΕΣΤΕ
|
the breeder

Το βραβείο Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ κέρδισε σήμερα (Δευτέρα, 7/9) ο Άγγελος Πλέσσας σε μια τελετή που έγινε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. «Είναι μεγάλη τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο», είπε και ευχαρίστησε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ απονέμεται κάθε δυο χρόνια σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη από μια διεθνή επιτροπή και θεωρείται το σημαντικότερο εικαστικό βραβείο στο χώρα μας. Η διάκριση είναι διαχρονικά σημαντική , καθώς πίσω από το βραβείο συναντάμε το όνομα του Κύπριου βιομηχάνου και συλλέκτη,Δάκη Ιωάννου, του ανθρώπου που φιγουράρει ανάμεσα στη λίστα των 38 ισχυρών της τέχνης σύμφωνα με τη διεθνή διοργάνωση Frieze Art Fair.

Η έκθεση των έξι υποψηφίων καλλιτεχνών έχει ξεκινήσει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 28 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τι 30 Σεπτεμβρίου. Οι έξι υποψήφιοι ήταν η Ναταλί Γιαξή, Πέτρος Μώρης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Πλέσσας, Σωκράτης Σωκράτους και Μαρία Χασάπη

Άγγελος Πλέσσας, MonumenttoSomethingDotCom, 2013

Μαρία Χασάπη, Intermission, 2013. Περφόρμανς στο περίπτερο Κύπρου και Λιθουανίας, 55η Μπιενάλε Βενετίας, Ιταλία, Ιούνιος 2013

Σωκράτης Σωκράτους, Άτιτλο (από την σειρά Stolen Garden), 2014

Πέτρος Μώρης, Structural Adornment/Inherited Activity, 2013. Άποψη εγκατάστασης

Οι Κύπριοι του Met (2014), Μετατροπή ηχητικού κομματιού σε γλυπτό, Λευκό μάρμαρο Θάσου (30X42εκ.), CNC Milling

Γιάννης Παπαδόπουλος, Η μηχανή που δεν κάνει τίποτα, 2013. Άποψη από την εγκατάσταση στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αίθουσα επιστημονικών οργάνων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα