Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλώ τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλώ τον Τσίπρα σε ντιμπέιτ
SOOC

«Στο δίλημμα ευρώ η Δημοκρατία που κάποιοι μας θέτουν, η απάντηση είναι Δημοκρατία» δήλωσε η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής στην Α΄Αθήνας με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωή Κωνστανοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου κάλεσε σε ντιμπέιτ τον πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η «Λαϊκή Ενότητα» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου είναι μια συλλογική και υπο διαμόρφωση προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν το αυτονόητο σχετικά με αυτό που είχαν δεσμευθεί και δεν ήταν άλλο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και προστασίας των αδύναμων.

«Όταν προβάλλεται ως πρόταγμα το ζήτημα της νομισματικής ένωσης τότε πρόκειται για αποπροσανατολισμό» είπε η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής και επεσήμανε πως κυρίαρχο αίτημα είναι η ισότιμη συνύπαρξη των ευρωπαϊκών κρατών και όχι, όπως τόνισε, οι πιέσεις των «δανειστών – εκβιαστών» προκειμένου τα κράτη να υποκύπτουν σε δολοφονικές πολιτικές.

«Αυτή τη στιγμή η Ευρωζώνη είναι μια σκοτεινή αβίωτη φυλακή για τους λαούς» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και επανερχόμενη στο ζήτημα των διλημμάτων είπε: «Κι αν το ερώτημα ήταν δραχμή ή δημοκρατία, πάλι δημοκρατία θα επέλεγα»

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις επικείμενες εκλογές εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια ομάδα του Μαξίμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν υπάρχει τον διέλυσε ο πρόεδρος του. Εγώ είμαι πιστή στις δεσμεύσεις που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και αρνήθηκε ότι οι διαπραγματευτικές προσπάθειες και οι συμφωνίες που κατάφερε ο κ. Τσίπρας επέφεραν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

«Θα καλούσα και σε ντιμπέιτ τον Πρωθυπουργό για να μας πει τι κερδίσαμε, τι πετύχαμε» είπε και σχολίασε πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση για το χρέος και πως οι πολίτες ζητούν εξηγήσεις για το τι πετύχαμε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε την επίθεσή της στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «την Κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου όταν καρατόμησε τους υπουργούς του που διαφώνησαν και όταν κατακρήμνισε όλες τις δεσμεύσεις που είχε πάρει το κόμμα...Είναι αδιανόητο να υπογράφτηκαν δεσμεύσεις παραδοχής του χρέους και επιπλέον δανεισμού του χρέους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της για επιχείρηση σπίλωσης της προσωπικότητάς της, είπε πως υπήρξε ξεκάθαρη επίθεση εναντίον της ιδίως μετά «τον εκβιασμό της 13ης Ιουλίου.

«Η κορύφωση ήλθε στην Κεντρική Επιτρόπη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κ. Παππάς επιχείρησε προσωπική επίθεση εναντίον μου» συνέχισε και σημείωσε πως όλο αυτό το διάστημα επαναπαυόταν στις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι όχι μόνο δεν υιοθετεί αυτές τις επιθέσεις αλλά και πως δεν τις υποκινεί.

«Όμως το γεγονός ότι πιω από αυτές τις επιθέσεις είναι οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Τσίπρα δεν μου αφήνει περιθώριο άλλων συμπερασμάτων» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου και κάλεσε εκ νέου σε αντιπαράθεση τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο κ Τσίπρας μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια και εάν έχει το θάρρος να καθίσουμε απέναντι και τα συζητήσουμε όλα» είπε και πρόσθεσε πως όλο αυτό το διάστημα θεωρούσε πως είχε σχέση ειλικρίνειας με τον κ. Τσίπρα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα