Δύο στιγμιότυπα από την υποδοχή των προσφύγων σε Σερβία και Γερμανία συγκίνησαν τους χρήστες του διαδικτύου

Δύο στιγμιότυπα από την υποδοχή των προσφύγων σε Σερβία και Γερμανία συγκίνησαν τους χρήστες του διαδικτύου
Vine

Μετά το στιγμιότυπο με την εικονολήπτρια από την Ουγγαρία που έβαζε τρικλοποδιές σε πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, δύο άλλες φωτογραφίες από την υποδοχή των προσφύγων κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για καλό σκοπό.

Η δημοσιογράφος του NBC Cassandra Vinograd δημοσίευσε την συγκινητική στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι από την Γερμανία προσφέρει ένα σνακ σε συνομήλική της από την Συρία σε κάποιο σημείο άφιξης προσφύγων στο Μόναχο.

Την ίδια στιγμή, οι φωτογραφίες ενός Σέρβου αστυνομικού που κρατά με τρυφερότητα ένα προσφυγόπουλο στην αγκαλιά του κάνουν επίσης τον γύρο του διαδικτύου.

Τη συγκινητική φωτογραφία δημοσίευσε την Τετάρτη στο Twitter η δημοσιογράφος του BBC, Μάνβιν Ράνα, με το κείμενο: «Οι Σύριοι είναι γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τη σερβική αστυνομία. Λένε ότι οι αστυνομικοί στη Σερβία είναι καλοί και ότι είναι οι πρώτοι που δεν τους συμπεριφέρονται σαν ζώα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αστυνομικός ονομάζεται Ρετζέπ Αρίφι και υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση του Πρέσεβο από το 2002. Ήθελε να ξεκουράσει την ταλαιπωρημένη μητέρα του βρέφους και γι' αυτό τον λόγο προθυμοποιήθηκε να το κρατήσει για λίγο στην αγκαλιά του.

Δημοφιλή