Σε δίκη παραπέμπονται Καρούζος, Ρέστης και ακόμη τέσσερις επιχειρηματίες για την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μέσω real estate

Σε δίκη παραπέμπονται Καρούζος, Ρέστης και ακόμη τέσσερις επιχειρηματίες για την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μέσω real estate
Eurokinissi

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής και έγκλειστος στις φυλακές Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, και τέσσερα ακόμη άτομα, που κατηγορούνται ότι, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, για να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα, προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή .

Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 1372/2015 βούλευμα, εκτός από το πρώην ζεύγος Καρούζου, κατηγορούμενοι είναι επίσης οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Pαναγιωτόπουλος, συνεργάτες του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστη, ο οποίος επίσης παραπέμπεται σε δίκη, καθώς φέρεται ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Οι δικαστές του συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος υποστήριζε ότι, το ξέπλυμα χρημάτων από το ζεύγος Καρούζου-Σκαφτούρα τελούνταν κατ΄επάγγελμα, καθώς φέρονται να είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, καθώς και την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων, ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, όπως επίσης με το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά δρύματα, και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Σχετικά με την εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, στο βούλευμα αναφέρεται ότι, πρόκειται για την εταιρία που αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ.ευρώ, ενώ το πραγματικό τίμημα άγγιζε τα 20 εκ. ευρώ.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια, ενω το πρώην ζεύγος Καρούζου και η μητέρα της Ρεββέκα Σκαφτούρα απαλλάχτηκαν για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοφιλή