Μεϊμαράκης: Είμαι στα κοινά 30 χρόνια, όποιος με γουστάρει ας με ψηφίσει

Μεϊμαράκης: Είμαι στα κοινά 30 χρόνια, όποιος με γουστάρει ας με ψηφίσει
Menelaos Myrillas / SOOC

Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην συνέντευξή του στο Κόντρα Channel, παρά την σκληρή κριτική που άσκησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε την τακτική, της επίθεσης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με γλώσσα απλή και ύφος λαϊκό, άσκησε σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την αθέτηση των υποσχέσεων, για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που ήταν το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, αλλά και για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι είχε πετύχει μία σειρά πράγματα που χάθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερώτηση για το λαϊκό του ύφος είπε: "Είμαι αυτός που είμαι εδώ και 30 χρόνια, που βρίσκομαι στα κοινά, όποιος με γουστάρει ας με ψηφίσει. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν είμαι δήθεν, δεν είμαι κομ ιλ φο, είμαι άνθρωπος που δουλεύει και έχω ένσημα. Ψώνιο δεν είμαι και δεν νομίζω ότι όλη η Ελλάδα ασχολείται με το τί θα κάνω αν χάσω τις εκλογές".

Σε ερώτηση για το όραμά του είπε: "Δεν θέλω να υποσχεθώ, θέλω να δεσμευτώ ότι με συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και τις επενδύσεις και μέχρι το 2016 να πέσουν λεφτά στην αγορά και να γίνουν δουλειές". Για το ασφαλιστικό είπε ότι το μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο και ότι αν δεν αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και δεν μειωθεί η αδήλωτη εργασία δεν θα υπάρξει λύση.

"Πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς το πλαίσιο της οικονομίας, λόγω των έκτακτων εξελίξεων του Αυγούστου", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "γι αυτό είχα ζητήσει να δοθούν δύο ακόμη εβδομάδες για τις εκλογές". Υποστήριξε πάντως ότι με τις εκλογές δεν λύνονται τα προβλήματα. 'Ασκησε κριτική στον κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι χειρότερη από τον Γενάρη, με περισσότερα μέτρα λόγω ύφεσης και capital controls. Επιπροσθέτως, είπε ότι αν είχε κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο τώρα θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Τον κατηγόρησε ακόμη, για την αθέτηση των υποσχέσεών του λέγοντας: Σήμερα οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα στο ροζ συννεφάκι που τους υποσχέθηκε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές και αυτά που έκανε τους επτά μήνες: Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τώρα πάει να μας πάρει και τα κλειδιά από τα σπίτια, είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη και τώρα θα κάνει μειώσεις.

Απάντησε στον κ. Τσίπρα για τα "περί επιστροφής στο παρελθόν και εκδικητικότητας" που ανέφερε στην ομιλία του στα Ιωάννινα λέγοντας: "οι πολίτες μας κρίνουν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συνεργάζεται και ότι θα είναι πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια. Ας τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω δώσει δείγματα σύνθεσης, όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει. Αν φτιάξουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα λογικής και συμφωνήσουμε τότε μπορούμε να συνεργαστούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ψηφίσει ο κ. Τσίπρας, πρέπει να πετύχουμε μικρότερο ποσοστό ύφεσης. Αυτά είναι σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε". Επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι του Τσίπρα και ότι "εμείς ψηφίσαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας". Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές θα συγκροτήσει ομάδα διαπραγμάτευσης, καθώς και ομάδα σχεδιασμού για το μέλλον και σημείωσε: "εγώ δεν λέω ότι έχω μαγικές λύσεις ούτε ότι θα σκίσω το μνημόνιο".

Όσο για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα κόμμα αριστερό με ένα κόμμα της δεξιάς απάντησε: "με τον Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;", αναφερόμενος στην χθεσινή επίθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Απάντησε στις κατηγορίες Καμμένου για τα γερμανικά υποβρύχια, λέγοντας ότι η δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή δεν καταλογίζει ευθύνες σε υπουργούς, αλλά μιλάει για πράξεις σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που χρήζουν διερεύνησης. "Με λέει υπόδικο, δεν ξέρει ότι για να είσαι υπόδικος πρέπει να έχει ασκηθεί δίωξη;", ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι "κάνει προβοκάτσια και ότι τον έχει βάλλει ο Τσίπρας".

Δημοφιλή