Με Λαλιώτη στην τελευταία τιμητική θέση στο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρώτος ο Θεοχαρόπουλος

Με Λαλιώτη στην τελευταία τιμητική θέση στο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρώτος ο Θεοχαρόπουλος
sooc

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και στην τελευταία θέση ο Κώστας Λαλιώτης.

Για κάποιους φυσικά η «επιστροφή» Λαλιώτη στα ψηφοδέλτια- ακόμη και στην τιμητική μη εκλόγιμη θέση- δεν αποτελεί έκπληξη. Εδώ και αρκετά χρόνια είχε κάνει πολύ πιο έντονη την παρουσία του σε όργανα και εκδηλώσεις του κόμματος ενώ τελευταία φέρεται να είχε δώσει τα φώτα στους επικοινωνιακούς χειρισμούς του κόμματος, κυρίως κατά την διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η επιστροφή του «θείου βρέφους» στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, φαινόταν να ανοίγει και το δρόμο της επιστροφης και για τον Γιώργο Παπανδρεόυ. Το πάλαι ποτέ «θείο βρέφος» άλλωστε, βρέθηκε κοντά στη Φώφη Γεννηματά και στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι σχέσεις του με την οικογένεια Παπανδρέου είναι διαχρονικές και ισχυρές.

Στο Επικρατείας, μετά τον κ. Θεοχαρόπουλο, ακολουθούν κατά σειρά, ο συνταγματολόγος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ξενοφών Κοντιάδης, τρίτος ο Θάνος Μωραϊτης, στην τέταρτη θεση η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, πέμπτος ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, έκτη η καθηγήτρια και πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Λίλιαν Μήτρου, έβδομος ο πρώην βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, όγδοη η Χαριτίνη Καρακωστάκη, ένατος ο ομογενής από τις ΗΠΑ Σπύρος Γαρυφάλλης, δέκατος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης και στην προ τελευταία θέση ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η κ. Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο απεικονίζει την προσπάθεια συμπόρευσης προσώπων από διαφορετικά κόμματα και κινήσεις, σηματοδοτεί την πίστη και την ελπίδα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα είναι ο τρίτος πόλος και η δύναμη αναφοράς για κοινή πορεία δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού κέντρου, καθώς επίσης ότι θα εγγυάται ένα σύγχρονο ιεραρχημένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, για να βγει από την κρίση.

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι το ψηφοδέτιο έχει αναφορά στην κοινωνία και την ανανέωση και πως θα προωθήσει πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι ο καθοριστικός καταλύτης των εξελίξεων.

Δημοφιλή