ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2015 11:24 EEST | Updated 11/09/2015 11:34 EEST

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα

Menelaos Myrillas / SOOC

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ θέτει τον εαυτό της η Σοφία Σακοράφα, ευρωβουλευτής που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τη δήλωση της :

«Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.

Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία. Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε.

Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. »

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του Μαΐου του 2012, εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη σε σταυρούς στην εν λόγω περιφέρεια, ενώ από τις Ευρωεκλογές του 2014 ήταν ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα.

Sponsored Post