ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2015 18:33 EEST | Updated 11/09/2015 18:34 EEST

Νέα θεωρία: Έρχεται το τέλος του κόσμου εξαιτίας κομήτη που θα χτυπήσει τη Γη

Ένας αμφιλεγόμενος συγγραφέας ο Γκράχαμ Χάνκοκ παρουσίασε μία νέα θεωρία για έναν κομήτη που θα καταστρέψει τη Γη σε 20 χρόνια.

Ο συγγραφέας παρουσιάζει τη θεωρία του σε ένα νέο βιβλίο το οποίο φέρει τίτλο «Οι μάγοι των Θεών» και αποτελεί μια συνέχεια του βιβλίου του τα «δακτυλικά αποτυπώματα των Θεών», το οποίο εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το 1995.

Ο Χάνκοκ πιστεύει ότι ένας εξελιγμένος πολιτισμός αφανίστηκε από έναν κομήτη πριν από 12.800 χρόνια και ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει στοιχεία που βασίζονται σε «νέα ταξίδια στους πιο μυστηριώδεις αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου».

Σε άρθρο του στην Daily Mail έγραψε χαρακτηριστικά ότι ο πολιτισμός αυτός φαίνεται ότι είχε «μαγικές και άγιες δυνάμεις».

«Είναι αυτό που αποκαλώ εγώ οι μάγοι των Θεών».

Και συνεχίζει: «Οι τρεις μάγοι άφησαν ένα μήνυμα για εμάς, όχι ένα μεταφορικό και πνευματικό μήνυμα, αλλά μια άμεση και επείγουσα προειδοποίηση. Τι συνέβη πριν συμβεί ξανά; Τι κατέστρεψε τον κόσμο τους πριν καταστρέψει τον δικό μας;».

Αυτό που ο ίδιος εννοεί είναι ένας κομήτης, ο οποίος πιστεύει ότι θα είναι «χίλιες φορές χειρότερος από την έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου».

Αν και οι θεωρίες του έχουν αμφισβητηθεί ευρέως από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.

Σε συνέντευξή του στο BBC ο ίδιος ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι απόψεις τον ανθρώπων γι αυτόν.

«Η δουλειά μου είναι να παρουσιάζω μια εντελώς εναλλακτική θεώρηση της ιστορίας», είπε.

Το άρθρο μεταφράστηκε από την βρετανική HuffPost UK