ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2015 19:19 EEST | Updated 11/09/2015 19:25 EEST

Η απίστευτη ιστορία του ακέφαλου κοτόπουλου που κατάφερε να επιβιώσει για 18 μήνες

SMcGarnigle/Flickr
Chicken

Μία απίστευτη ιστορία για ένα αποκεφαλισμένο κοτόπουλο το οποίο έζησε για περισσότερο από 18 μήνες κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το BBC.

Το απίστευτο περιστατικό φέρεται να έγινε πριν από 70 χρόνια στο Κολοράντο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1945. Ο Λόυντ Όλσεν και η σύζυγός του Κλάρα θα έσφαζαν 40 με 50 από τις κότες που είχαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο εγγονό τους, ο οποίος διηγείται το απίστευτο περιστατικό, ένα από αυτά παρόλο που του είχαν κόψει το κεφάλι, όχι μόνο δεν πέθανε αλλά συνέχισε να ζει και να τρέχει ζωντανό.

Η έκπληξη όμως για το ζευγάρι ήρθε το επόμενο πρωί όταν αντίκρισαν ότι το κοτόπουλο ήταν ακόμη ζωντανό.

Γρήγορα η φήμη εξαπλώθηκε στην περιοχή για το ακέφαλο κοτόπουλο που εξακολουθούσε να ζει και έγινε θέμα στην τοπική εφημερίδα. Το κοτόπουλο υπεβλήθη σε μια σειρά από εξετάσεις από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ.

Το κοτόπουλο το οποίο τρεφόταν με φαγητό σε υγρή μορφή και νερό το οποίο ριχνόταν απευθείας στον οισοφάγο. Επίσης μια ακόμη ζωτικής σημασίας λειτουργία ήταν να του καθαρίζουν τη βλέννα από το λαιμό με μια σύριγγα.

Ο Δρ Τομ Σμάνλτερς ειδικός στα κοτόπουλα στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ προσπάθησε να δώσει λύση στο συμβάν. Όπως είπε στα κοτόπουλα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο ο εγκέφαλος είναι συγκεντρωμένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Επομένως ο Τομ Σμάντλερς επισημαίνει ότι με το χτύπημα το κοτόπουλο έχασε μέν ένα μέρος του κεφαλιού του αλλά όχι τον εγκέφαλό του που ελέγχει την καρδιά κτλ.

Το ακόμη πιο παράξενο όμως της ιστορίας είναι ότι πολλοί ακόμη άνθρωποι προσπάθησαν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με τα δικά τους κοτόπουλο. Δεν τα κατάφεραν όμως κάτι που δείχνει ότι στην περίπτωση του Μάικ το χτύπημα πρέπει να έγινε ακριβώς στο κατάλληλο σημείο.