ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2015 10:30 EEST | Updated 13/09/2015 12:16 EEST

Σε επιθέσεις σε ΗΠΑ και χώρες της Δύσης καλεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα νεαρούς μουσουλμάνους

fotosinteresantes/Flickr
Actual líder de Al Qaeda

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Άιμαν αλ Ζαουάχρι, κάλεσε τους νεαρούς Μουσουλμάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες να πραγματοποιήσουν επιθέσεις μέσα στις χώρες αυτές, σε ηχογραφημένο μήνυμά του που ανέβηκε σήμερα στο Διαδίκτυο.

"Καλώ όλους τους Μουσουλμάνους που μπορούν να βλάψουν τις χώρες του συνασπισμού των σταυροφόρων να μην διστάσουν", είπε ο Ζαουάχρι, αναφερόμενος στις δυτικές χώρες.

"Θα πρέπει τώρα να εστιάσουμε στη μεταφορά του πολέμου στην καρδιά των σπιτιών και των πόλεων της σταυροφόρου Δύσης και ιδίως της Αμερικής" είπε και πρόσθεσε πως οι νεαροί Μουσουλμάνοι στη Δύση θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αδελφών Τσαμάεφ και Κουασί που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης και στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo αντίστοιχα, καθώς και άλλων.

Δεν είναι σαφές πότε έγινε η ηχογράφηση, ωστόσο οι αναφορές στον πρώην ηγέτη των Ταλιμπάν μουλά Μοχάμεντ Όμαρ σαν να ήταν ζωντανός αφήνουν να εννοηθεί πως το μήνυμα έχει ηχογραφηθεί πριν από τουλάχιστον δύο μήνες. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ανακοίνωσε τον θάνατο του Όμαρ στα τέλη Ιουλίου.

Ο Ζαουάχρι επαναδιατύπωσε τη θέση του για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε την Τετάρτη, ότι θεωρεί τον ισχυρισμό της οργάνωσης ότι είναι χαλιφάτο παράνομη, αλλά ότι θα μπορούσε να συνταχθεί μαζί του στον πόλεμο εναντίον των δυτικών και κοσμικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο Αιγύπτιος πρώην γιατρός Ζαουάχρι απηύθυνε έκκληση για ενότητα μεταξύ των διαφόρων φατριών ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, όπου ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Δύσης βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους, παραδέχθηκε όμως ότι θα είναι δύσκολο. Κάλεσε για τη σύσταση ανεξάρτητου δικαστηρίου της σαρία για τη διευθέτηση των συγκρούσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box