ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/09/2015 19:03 EEST | Updated 13/09/2015 19:03 EEST

Τσίπρας: Το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο που ξεβράζει μικρά παιδιά

sooc

Στην νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την καθιερωμένη προεκλογική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ως «ανείπωτη» και κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει ευθύνες, ενώ υποστήριξε πως «το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο που ξεβράζει μικρά παιδιά».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των προσφύγων, είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί στο να ενοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν δεν είναι ικανός και ότι χρειάζεται μια τεχνοκρατική κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα.

Επικρίνοντας τη ΝΔ για τη στάση της ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πρόοδος ότι ο κ. Μεϊμαράκης σήμερα αναφέρθηκε σε πρόσφυγες, γιατί μέχρι τώρα αναφέρονταν σε λαθρομετανάστες.

Ο

πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις υποδομές για την υποδοχή των προσφύγων, ωστόσο σημείωσε, η κυβέρνησή του, έκανε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει, αλλά είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα μας υπερβαίνει.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε αναφορικά με τη φράση του περί θαλασσίων συνόρων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον κ. Μεϊμαράκη για απομόνωση μιας φράσης του και δήλωσε ότι στη θάλασσα, δεν υπάρχουν μπάρες να ανοίγεις και να κλείνεις, δεν είναι δυνατόν επίσης να βυθίζονται τα πλοιάρια και να πνίγονται οι άνθρωποι, είπε χαρακτηριστικά.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από τις δυνατότητες που υπήρχαν στη ΕΕ για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής», σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα περί σεναρίου αριστερής παρένθεσης και το οποίο δεν πέρασε. Ανέφερε ακόμη πως στην παρούσα φάση υπάρχει σχέδιο για κυβέρνηση ζόμπι με δύο κόμματα χωρίς κοινά χαρακτηριστικά και τεχνοκρατική αντίληψη και με πρωθυπουργό που δεν θα επιλέξει ο ελληνικός λαός

Τι είπε για συνεργασίες

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών ο κ. Τσίπρας απέρριψε το σενάριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ διότι όπως ανέφερε θα ήταν μια κακή κυβέρνηση και θύμισε το παράδειγμα της οικουμενικής διακυβέρνησης το 1989.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης μοιάζει με πολιτευτή της δεκαετίας του 1970, έχει κάνει καμιά αυτοκριτική για αυτά τα 40 χρόνια;», αναρωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , διαβεβαίωσε επίσης ότι «θα έχουμε κυβέρνηση μετά τις εκλογές αλλά όχι μια παρά φύση κυβέρνηση».

«Δεν μπορεί να με λέει ψευτράκο και καταστροφέα της οικονομίας ο κ. Μεϊμαράκης και να θέλει να συγκυβερνήσουμε», τόνισε ακόμη.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις της κυβέρνησής του αναφορικά με την διαφθορά ο ίδιος δήλωσε πως είναι και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Εβρέ Φαλτσιανί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία που έφερε είναι καλύτερη από τους δύο προηγούμενες και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν καινούργια μέτρα, απαντώντας στα περί «αστερίσκων» που ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης,

Σε ότι αφορά την ιδέα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία είναι με τη γραμμή θα πας να διαπραγματευτείς.

«Η ύφεση από τα capital controls ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που αρχικά είχε υπολογιστεί και εκτίμησε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα έχουμε ανάπτυξη», ανέφερε ακόμη.

Sponsored Box