Ο 14χρονος εφευρέτης Ahmed Mohamed ξεσκεπάζει την υποκρισία των Η.Π.Α

Ο 14χρονος εφευρέτης Ahmed Mohamed ξεσκεπάζει την υποκρισία των Η.Π.Α
Twitter

Ο 14χρονος Ahmed Mohamed θέλησε να εντυπωσιάσει τη δασκάλα του και γι’ αυτό έφτιαξε ένα ρολόι. Όταν όμως της το παρουσίασε, εκείνη κάλεσε την αστυνομία για να τον συλλάβει.

Το γεγονός της σύλληψής του και η φωτογραφία του 14χρονου με τις χειροπέδες μέσα σε λίγες ώρες έκανε το γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα το hashtag #IStandWithAhmed να γίνει πρώτο trending στις ΗΠΑ.

Ο έφηβος φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα επειδή η δασκάλα του θεώρησε ότι ο 14χρονος μαθητής έφερε... βόμβα στο σχολείο! Αυτό το περιστατικό δημοσιεύθηκε στον Τύπο σε πολλές χώρες και έγινε viral με την πλειονότητα αναγνωστών, τηλεθεατών αλλά και χρηστών των κοινωνικών δικτύων να την κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά και να της καταλογίζουν ότι έκρινε τον μαθητή της από το θρήσκευμά του (μουσουλμάνος) και το χρώμα του δέρματός του (σκουρόχρωμος) και επομένως να συμπέρανε ότι ο 14χρονος αντί για την εργασία του, κουβαλά στην σχολική του τσάντα μία βόμβα.

Στο πλευρό του Ahmed όμως στάθηκε η πλεοψηφία των Αμερικάνων και όχι μόνο. Ωστόσο, εντύπωση (και μάλιστα ευχάριστη) προκαλεί το γεγονός ο Mark Zuckerberg τον κάλεσε στα κεντρικά γραφεία του Facebook καθώς θα ήθελε πολύ να τον γνώρισει ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον κάλεσε στον Λευκό Οίκο ώστε να δει από κοντά το ρολόι. Εν τω μεταξύ το κορυφαίο πανεπιστήμιο ΜΙΤ τον κάλεσε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του με τον 14χρονο να απαντά ότι θα το ήθελε πάρα πολύ αφού πρόκειται για το πανεπιστήμιο των ονείρων του. Πρωτοσέλιδο έγινε η ιστορία του και στο περιοδικό Time.

Δείτε τα tweets

Το tweet του Ομπάμα

"Ωραίο ρολόι, Ahmed. Θες να το φέρεις στο Λευκό Οίκο; Θα έπρεπε να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν κι εσένα να ενδιαφερθούν για τις επιστήμες. Αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία," έγραψε στο Twitter ο Ομπάμα.

«Το να έχει κανείς τις δεξιότητες και τη φιλοδοξία να χτίσει κάτι ωραίο θα έπρεπε να οδηγήσει σε επικρότηση, όχι σε σύλληψη. Το μέλλον ανήκει σε άτομα σαν τον Ahmed», έγραψε ο Zuckerberg στην σελίδα του.

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, September 16, 2015

Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time δείχνει τον νεαρό με τις χειροπέδες στα χέρια και τίτλο:

Το πρόσωπο της αμερικανικής τρομοκρατίας, Ahmed Mohamed. Μόνο που με ένα κόκκινο Χ η λέξη "τρομοκρατία" έχει διαγραφεί και από πάνω της έχει γραφτεί η λέξη "υποκρισία".

Via @TomAdelsbach on Twitter

Posted by Bipartisan Report on Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πολλοί ήταν και οι υπάλληλοι της NASA που μοιράστηκαν τη φωτογραφία του νεαρού ο οποίος κατά τη διάρκεια της κράτησής του φορούσε ένα μπλουζάκι με το λογότυπό της.

Δημοφιλή