Συνελήφθη 14χρονος μαθητής γιατί η δασκάλα του πίστεψε ότι έχει φέρει αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο

Συνελήφθη 14χρονος μαθητής γιατί η δασκάλα του πίστεψε ότι έχει φέρει αυτοσχέδια βόμβα στο σχολείο

Η αστυνομία του Irving στο Τέξας συνέλαβε έναν 14χρονο μαθητή ως ύποπτος βομβιστή αυτοκτονίας, μετά από καταγγελία των καθηγητών του.

Ο λόγος για τον Ahmed Mohamed, ο οποίος διαθέτει ένα εξαιρετικό ταλέντο στις μηχανικές κατασκευές, κάτι που τον έκανε να βρει το μπελά του.

Ο νεαρός μετέτρεψε ένα ρολόι σε τροφοδοτικό ψηφιακής οθόνης για ολογράμματα, το οποίο μετέφερε στο σχολείο του προκειμένου να το παρουσιάσει στον καθηγητή του, στο μάθημα μηχανικής στο γυμνάσιο MacArthur όπου είναι μαθητής.

Όταν το είδε ο καθηγητής τον επιβράβευσε, αλλά του είπε να προσέχει και να μην το δείξει σε κανέναν άλλον καθηγητή. Προφανώς το μυαλό του πήγε στις... υποψίες που θα μπορούσε να δημιουργήσει η εικόνα του μηχανισμού.

Ο νεαρός ακολούθησε τη συμβουλή του καθηγητή του και έβαλε το μηχανισμό μέσα στη τσάντα του. Στη διάρκεια της ώρας των αγγλικών, που επικρατούσε απόλυτη ησυχία, ακουγόταν ο θόρυβος από το ρολόι. Όταν η καθηγήτρια αναζήτησε την προέλευσή του, γούρλωσε τα μάτια και είπε: "Αυτό μοιάζει με βόμβα". Ο 14χρονος μαθητής προσπάθησε να της εξηγήσει ότι δεν είναι βόμβα και ότι δεν μοιάζει με κάτι τέτοιο.

Μετά το μάθημα, κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή, όπου τον περίμεναν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον οδήγησαν στο κτίριο της αστυνομίας και του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα. Παράλληλα, αποβλήθηκε από το σχολείο! Επίσης, δεν του επέτρεψαν να επικοινωνήσει με τους γονείς του. Όπως δήλωσε στη Dallas Morning News "με έκαναν να μην αισθάνομαι άνθρωπος, αλλά εγκληματίας".

Ο πατέρας του 14χρονου μαθητή, Mohamed Elhassan Mohamed , που είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας και τον διευθυντή του σχολείου, δήλωσε ότι "απλά ήθελε να κατασκευάζει ωραία πράγματα. Προφανώς όμως το όνομά του, λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου, τον κατέστησε ύποπτο".

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας James McLellan δήλωσε ότι δεν είχαν καμία πληροφορία ότι ο νεαρός μαθητής ισχυρίστηκε πω είναι βόμβα."Υποστήριζε πως είναι ένα ρολόι, αλλά δεν έδινε περισσότερες πληροφορίες. Το ερωτηματικό που δημιουργήθηκε ήταν γιατί το κατασκεύασε; Θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο αν είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο, ή αν είχε αφεθεί σε κάποιο από τα μπάνια του σχολείου", δήλωσε.

ΠΗΓΗ: theverge.com

Δημοφιλή