ΔΙΕΘΝΕΣ
20/09/2015 03:24 EEST | Updated 20/09/2015 03:24 EEST

Έκλεισαν τα σύνορα της Βουλγαρίας λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών εισροών

Anadolu Agency via Getty Images
EDIRNE, TURKEY - SEPTEMBER 18 : Refugees who want to go to Europe walk towards the Edirne city center in Edirne, Turkey on September 18, 2015. Hundreds of refugees hoping to cross the Turkish border into Greece or Bulgaria will be removed by the weekend, the governor of Erdine province said Thursday. (Photo by Berk Ozkan/Anadolu Agency/Getty Images)

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της λόγω της έλευσης προσφύγων και μεταναστών δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες. Όποιος θέλει να περάσει νόμιμα θα περάσει, οι υπόλοιποι, όχι» δήλωσε ο Μπορίσοφ, σύμφωνα με τον βουλγαρικό ειδησεογραφικό ιστότοπο OFFNews.

Οι αρχές της Βουλγαρίας συνεργάζονται με την αστυνομία της Τουρκίας που κρατά τους μετανάστες σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν έως και 1.000 στρατιώτες για να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, φθάνουν σε κράτη-μέλη της στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.

Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία ως χώρα εισόδου στην Ευρωπαίκή Ένωση για να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)